glädje

Unbelievable

På bussen hem från Dalarna. Separationsångest. Halva jag vill stanna barfota i gräset och halva jag vill komma hem till betongen och sparka igång hösten med full kraft. Tänker tillbaka ett par månader och skakar lite på huvudet inombords. Jag tror liksom inte på det, att min sommar blev som den blev. Försöker landa i allt men konstaterar att jag inte hade trott på det om någon hade sagt till mig…

…att ”sommaren 2011 kommer att starta med att du trotsar dina löparskadade ben och springer Stockholm Marathon på en tid som du inte hade kunnat drömma om. I ett icke stillat endorfinrus flyger du sen till Toronto för att återigen se dina barndomsidoler, och du toppar även resan med en avstickare till New York. Väl hemma ser du Dave och hans Foo Fighters live för första gången. Firar midsommar med pappa för första gången i ditt liv. Har jordgubbspicnic med din bästa vän. Upplever en magisk Peace & Love-helg (Kings of Leon, 30 Seconds to Mars, Volbeat, Stiko Per Larsson…) som aldrig kommer att glömmas. Ler på jobbet, trots att solen gassar i rekordvärme utanför fönstret. Utnyttjar lediga stunder till att känna semester trots att den inte har börjat. Ser Stiko Per Larsson på Kulturhustaket, drar vidare ut med fint sällskap och glömmer nästan bort att sova. Fastnar på bild. Sitter otaliga timmar på fik och skriver och tittar på folk. Går på fest hos bästa vännen och kommer hem till frukost dagen efter. Åker till Amsterdam med älskade moster och ser Robbie Williams (ok, och statisterna Take That) live för tredje gången i ditt liv…och han är bättre än någonsin. Flyttar temporärt in i kusinens tonårsrum i Dalarna. Promenerar runt halva kommunen och andas. Grillar. Går i mysbrallor med oborstat hår. Plockar blåbär. Äter hemlagat. Hälsar på mormor där hon vilar vid Siljan. Tittar in i barndomshemmet och minns. Springer i solen. Läser. Tillbringar en helt overklig Storsjöyra-helg i Östersund…en helg som alltid kommer att leva kvar i minnet. Andas vidare i Dalarna. Sitter vid en nattlig lägereld vid Siljans strand och nyper dig i armen. Träffar barndomsvänner. Skrattar. Ser profeten i sin egen stad. Tar sovmorgon. Upplever solnedgången över Siljan och blir myggbiten. Ser stolt lillebror cykla i mål. Firar moster som fyller år. Kramas. Skiljer dig från sommaren med ett stort leende och en tår i ögonvrån…och konstaterar att du har tankat energi som räcker minst fram till i vår”.

Nej, jag tror fortfarande inte på det.

Helena hjärta sommaren 2011.

Imorgon startar min höst och jag har planer, mål och energi som jag ska dela med mig av…när jag har packat upp fyra veckors packning, läst igenom posten, fyllt på kylskåpet och fått en natts sömn i min egen säng. Kanske hinner jag kolla till min hemstad till fots innan det också.
Njut av söndagen så länge, den kommer aldrig åter. Kärlek.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Sofie RW
  14 augusti, 2011 at 13:52

  Vilken underbar sommar! Med sådana minnen i bagaget kan man inte annat än vara fine med att återgå till vardagen.

 • Reply
  em
  14 augusti, 2011 at 15:17

  Vilken helt helt helt underbar sommar!!

 • Reply
  Madde
  14 augusti, 2011 at 17:07

  Låter som en helt fantastisk sommar. Underbar läsning!
  Öppnar famnen mot en magisk höst.
  Puss

 • Reply
  Sandra
  14 augusti, 2011 at 17:24

  Vilken härlig sommarresumé ! Vet att du kommer få en fantastisk höst, det kommer du se till.
  Söndagskram!

 • Reply
  Ellinor
  14 augusti, 2011 at 17:43

  Vilken fantastisk sommar du haft och ännu bättre blir den då du blickar tillbaka och landar i allt det fina som har varit. Du måtte du vara fulltankad av energi inför hösten.
  Stor kram

 • Reply
  M
  14 augusti, 2011 at 17:45

  Put your hearts in the air 🙂

 • Reply
  Miss Agda
  14 augusti, 2011 at 18:58

  Ja du, ibland blir livet (ännu) bättre än vad man trodde det kunde göra. Njut av de färska sommarminnena som du kommer att ha i bagaget för alltid! Kram

 • Reply
  Åsa
  14 augusti, 2011 at 20:15

  Å vilken fantastisk sommar Helena. tack för pepp och kärlek inför min utbildning. Äntligen är jag tillbaka och hinner läsa din blogg igen. <3

 • Reply
  Jojohanna
  14 augusti, 2011 at 21:45

  Vilken bra sammanfattning! Tack för att vi har fått följa med på alla små och stora äventyr. Du gör mig glad. Stort lycka till med höstens alla planer.

 • Reply
  Linn
  15 augusti, 2011 at 06:34

  Underbart!!! Nu börjar hösten.. Min absoluta favoritårstid =)

 • Reply
  SAn
  16 augusti, 2011 at 14:14

  Vilket helt underbart inlägg! Vad glad man blir, t.o.m. jag fick energi av detta! 🙂

 • Leave a Reply