detox Holistic

På begäran: detoxupplägget

Jaha mina vänner, då är den äntligen här…sista detox-dagen! 🙂 Jag har nu verkligen tagit beslutet att avbryta efter 14 dagar istället för att köra 21, jag tror att min kropp är mer än utrensad nu och jag känner att jag vill ha min träningsenergi tillbaka. Nu.

Jag har fått en hel del mail och kommentarer där ni undrar hur mitt detoxupplägg har sett ut, så jag tänkte nu presentera hur jag har levt de senaste två veckorna när det kommer till kosten. Alla ingredienser har varit 99% ekologiska och tillskotten har kommit från mina vänner på Holistic (förutom multivitamintabletten som är från Apoteket och Silicea-tabletten som är av ett annat märke). Så, på begäran – varsågoda!

Frukost
En Holistic Cellenzym
En Holistic LactoVital
30 ml Holistic Aloe Vera

En kopp Clipper Liqourice Infusion

Efter 20-30 minuter
1 1/4 dl havregryn + 4 3/4 dl vatten som kokas i 10 min = ”gröt”
1 msk Holistic linfröolja

1 multivitamin
1 Silicea

Lunch
”Ska” egentligen bestå av färskpressad juice, men jag har valt att äta ett par frukter som en sallad, alternativt mixat dem tillsammans med Holistic UltraDetox.

Middag
En Holistic Cellenzym
En Holistic LactoVital
30 ml Holistic Aloe Vera

Efter 20-30 minuter
1 skål kitchari (linser, råris och alger som har kokats sakta med mycket vatten i ca 1 timme)
Grönsaker (som egentligen ska mixas, men jag har valt att finhacka för att få lite tuggmotstånd…avsaknaden av att tugga är total under detoxen…), t.ex. morot, rödbeta, tomat och gurka som jag sedan har pressat citronjuice över.
Fem Holistic Chlorella (som jag valde istället för spirulina)
Ett laxerande té ingår att dricka en gång i veckan, men eftersom det inte finns att köpa längre (p.g.a. att det tydligen är beroendeframkallande…(?)) så har jag istället ersatt med dels katrinplommon då och då, dels med Holistic Psylliumfröskal.

Det är allt. Det här (och litervis med vatten) har jag alltså levt på i snart 14 dagar, och jag kan med ett leende se fram emot att äntligen få äta mitt kokta ägg till frukost imorgon…det ska bli obeskrivligt gott, tror jag. Lovar att meddela hur det faktiskt smakar såhär efter två veckors bortavaro, och kommer också att reda ut allt annat som har hänt med mig – både fysiskt och psykiskt. Ni kan knappt vänta va? 😉

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Josefin
  19 januari, 2012 at 08:27

  Spännande. Jag förstår inte hur du klarat det. Jag hade nog klarat en dag, max…

 • Reply
  Miranda
  19 januari, 2012 at 09:24

  Om man är tillräckligt bestämd så! Men jag hade aldrig utsatt mig för det där.. 😉

 • Reply
  Marre
  19 januari, 2012 at 11:46

  Men KVINNA, du är ju inte klok! Hur har du kunnat leva på det där i 14 dagar! Strongt, är så spänd att får höra vad du tycker (även om jag aldrig skulle drömma om att köra något liknande).

 • Reply
  Anna
  19 januari, 2012 at 12:09

  Förstår att du längtar. Just att få TUGGA & att man gärna inte vill bli av med sina muskler..

  Du är grymt stark som stått ut så länge!

 • Reply
  10 sekunder
  19 januari, 2012 at 17:28

  Verkar otäckt

  Hoppas at tdet var värt det

 • Reply
  Andrea
  19 januari, 2012 at 19:19

  Imponerande!

 • Reply
  Miss Agda
  19 januari, 2012 at 21:58

  Jag älskar Holistics produkter, men det där hade jag inte gärna velat leva på i 2 veckor. Strongt av dig, men tvekade aldrig på att du skulle fixa detta!

 • Reply
  Marta
  19 januari, 2012 at 23:59

  Ser fram emot en sammanfattning. Det var galet tight kost du höll. Otroligt imponerande!

 • Reply
  Helenas detox – the story « Health by Helena
  20 januari, 2012 at 22:32

  […] På begäran: detoxupplägget […]

 • Reply
  Mysmorgon och minidetox « Health by Helena
  14 oktober, 2012 at 09:22

  […] nu och tänker fortsätta i en till. Det är långt ifrån på samma sätt som i vintras när jag genomled 14 dagars svält, utan snarare bara mindre rött kött, salt och socker…och lite mer detoxdrink och ett par […]

 • Reply
  Alex
  2 januari, 2013 at 19:23

  hej!
  Detta ska jag testa nu…
  Skulle vilja veta hur du mådde under och efter detoxen?
  Kan man träna som vanligt eller rekommenderar du att man går ner i antal träningstimmar?

  Mvh/A

 • Reply
  Alexandra
  14 februari, 2017 at 10:54

  Så spännande har kolar upp produkterna och de verkar välldig givande. ❤️
  Ska försöka med dina Holistic produkter men lite lätt mat ska jag ha med. Har lite låg blodtryck så behöver lite mer ?

 • Reply
  Alexandra
  14 februari, 2017 at 10:56

  Du är välldig inspirerande tack för du fick mig öppna mer ögonen. Har gjort detox behandlingar men din verkar så mycket mer. Kommer bli spännande ❤️

 • Leave a Reply