löpning

Söndagspremiär!

Efter den soliga promenaden hem från Clarion, en långsam lunch och ett par timmar av söndagsslappande i soffan drog jag på mig mina Los Angeles-inköpta Vibram Fivefingers Bikila, aka apfötterna. En lugn och fin premiärtur i form av en 2,5 kilometer kort promenad fick det bli och det kändes lika märkligt som jag hade föreställt mig. Först och främst kändes det som om jag hade glömt att sätta på mig skorna när jag kom ut i trappuppgången, sen kändes det faktiskt som om jag gick utan skor under 25 minuter. Hur märkligt alla jag mötte tyckte att det såg ut ska vi inte tala om…många leenden och förundrade miner. 🙂 Den totala känslan i min kropp – och framför allt fötter – var dock FRIHET, och jag tror att jag kommer att bli mycket god vän med mina tåskor!

Den här gången ska jag dock chocka både mig själv och min omgivning och skynda långsamt, vilket jag aldrig gör i någon situation annars. Jag ska således (note to self:) inte ge mig ut och springa Kungsholmen runt med dem redan imorgon. 🙂 Jag småjoggade några tiotal meter med dem idag och det kändes bättre än väntat, men det kommer att ta tid innan jag springer några längre sträckor med dem. Nyfikenheten är dock total – jag vill se hur mitt löpsteg förändras tillsammans med dem och kan knappt (men måste) vänta!

Springer ni i fivefingers eller andra ”barfotaskor”?

Kallt om tårna men snart är det vår! 🙂

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Erika
  11 mars, 2012 at 22:07

  VIbram five fingers! I love
  http://sajagtranar.wordpress.com/2011/09/28/hostkyla/

 • Reply
  Ingmarie
  12 mars, 2012 at 03:56

  Näpp. Mina fötter skulle aldrig palla. Jag kör med Newton. 🙂

 • Reply
  Anna
  12 mars, 2012 at 07:36

  Coola! Men som sagt – liiiite aplika är de 🙂

 • Reply
  SuperSHEro
  12 mars, 2012 at 09:27

  Jag springer med dem! Har även sprungit ute med dem i vinter! Har ett par tåstrumpor av merinoull i dem. Funkar helt suveränt!

 • Reply
  Paulina
  12 mars, 2012 at 10:21

  Jag är jättesugen på att skaffa ett par! Köpte du dem på den sidan du länkat till? Hur är de i storleken?

  • Reply
   Helena
   12 mars, 2012 at 19:47

   Jag köpte mina i butik i Los Angeles. Det är superviktigt att prova dem så att de sitter som en handske, så mitt tips är att du testar dem i butik innan du ev beställer på nätet! 🙂

 • Reply
  Daniel.N
  12 mars, 2012 at 21:46

  Använd med förstånd d.v.s som ett litet komplement till din vanliga löpträning . Ta det extremt försiktigt i början . Allt för många har fått
  stressfrakurer i fötterna p g a barfotalöpningen . Även drivna löpare med vana av tunna racing flats har råkat ut för stressfrakturer när dom varit lite överambitösa med sin barfotalöpning .

  • Reply
   Helena
   13 mars, 2012 at 21:07

   Tack för kloka ord Daniel!

 • Reply
  Jennie
  13 mars, 2012 at 02:16

  Jag har dessa fivefingers ocksa, men blaa. Har haft dem i ca 1 ar. Har dem pa gymmet och springer i dem ocksa. Jag har arbetat mig upp till att kunna springa 3km i dem nu. Jag fick valdigt mycket traningsvark i vaderna i borjan, darav ”skynda langsamt”. Jag marker att jag springer mera pa tarna/framfoten och det ar inget jag aktivt tanker pa nar jag springer. Blev sa automatiskt eftersom det gor ont att springa pa halen/mellanfoten. Jag har ocksa markt att min balans har blivit battre. Ha det sa kul med dina Bikila.

 • Reply
  Ida
  14 mars, 2012 at 09:20

  Ett par VFF Bikila står högt upp på önskelistan. Men jag lyckades inte bli överrens med storlekarna förra året. Så nu springer jag mest i Nike LunarElite och Nike Free Run. De sistnämna är fantastiska 🙂

 • Reply
  Sista svetten inför påsk « Health by Helena
  4 april, 2012 at 19:31

  […] musklerna körde jag hur som helst igenom onsdagens pass, som startade med en mil på cykel i mina Vibram FiveFingers (hej överlägsen kontakt med vaderna!) och sedan fortsatte med en skön blandning av […]

 • Leave a Reply