löpning lopp mitt andra marathon(?) mitt första marathon

Det närmar sig…

Ja, det sitter väl en och annan därute med marathonnerver nu? Själv har jag sett utsmyckningarna runtom i Stockholm i ett par veckor och börjat känna suget efter att få springa lååångt…det är en härlig hatkärlek som bubblar upp i kroppen när jag tänker på att springa 42 kilometer asfalt.

Men jag kommer ju inte starta på lördag, jag agerar åskådare i år. Det kommer att kännas jobbigt att stå bredvid, det vet jag. Det kommer att rycka i springnerverna och jag kommer förmodligen att ångra mig tusen gånger att jag inte springer, och säkert vill jag hoppa ut i gatan och hänga på. Jag kommer förmodligen att bli tårögd (läs: gråta) av glädje för alla andras skull när de går i mål…jag vet ju hur fullständigt underbar känslan är efter 42 kilometers slit.
När det känns för jobbigt på lördag kommer jag dock att tänka på förra året, hur glad och stolt jag var över mitt första marathonlopp…och sedan blicka framåt mot den 14 juli när det är min tur för i år. Jag blir pirrig i magen redan nu!

Hur många av er springer på lördag och hur känner jag igen er längs banan!?

Min mentala räddning på lördag.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anna
  31 maj, 2012 at 11:14

  JAG!! Siktar inte på samma grymma prestation som du gjorde, men är lyckligast i världen om jag tar mig runt efter förkylningen. Du får gärna skrika ett litet ”HEJA” om du ser mig 🙂

  Kram

  • Reply
   Helena
   31 maj, 2012 at 17:12

   Anna – det vet du! 😀

 • Reply
  em eriksson
  31 maj, 2012 at 12:04

  Lycka till i juli!!

 • Reply
  Annika
  31 maj, 2012 at 15:29

  Tydligen ska jag också stå på startlinjen trots att jag inte har tränat till det. Vi får se hur det går men ska bli väldigt spännande och just nu känns det kul (får se vad jag säger efter några mil i benen!). Jag kör helsvart outfit och kommer inte hänga i täten 😉

  • Reply
   Helena
   31 maj, 2012 at 17:12

   Jag hörde det Annika – kul! 🙂 Jag ska hålla ögonen öppna och heja fram dig allt jag orkar, det kommer att gå hur bra som helst!

 • Reply
  Ann
  31 maj, 2012 at 22:02

  Jag kör, och troligen i exakt samma outfit som förra året!! Gud vad jag längtar IN på stadion… Och jag ska heja på dig sen i juli tänkte jag, ser fram emot känslan att få stå brevid då ;-). Kram!

 • Reply
  Mats
  1 juni, 2012 at 08:13

  Jag kör! Blir mitt andra lopp i Stockholm. Lycka till allesammans!

 • Leave a Reply