löpning

Nerverna och jag

Det vankas VårRuset för undertecknad imorgon. Jag ska, tillsammans med ett par andra grymma Bloggar om träning-kollegor, ta mig runt den 5 kilometer långa banan genom Norra Djurgården här i huvudstaden och det ska bli grymt kul! Samtidigt som jag ser otroligt mycket fram emot det är jag dock lite nervös…

Min obotliga vinnarskalle börjar nämligen redan nu berätta för mig att det är tävling på gång, och även om jag gång på gång försöker överrösta och säga att jag ska springa loppet som en kul grej så slutar inte tävlingsmänniskan i mig att försöka intala mig att blodsmak är något som smakar fint efter målgången.
Nerverna kryper utanpå skinnet eftersom jag vet att 5 kilometer verkligen inte är min distans. Det är för kort för att jag ska hinna komma in i ett skönt flow, och jag vet att det kommer att bli femtusen meter av tung andning och lätt känning av mjölksyra hela vägen om jag skulle tänka på att försöka ge mig på något typ av rekord. Faktum är att mina snabbaste kilometer i loppsammanhang inte alls har noterats på ett 5-kilometerslopp. Inte heller ett millopp, utan faktiskt på en halvmara. Det säger en del om min förmåga att prestera på kortare distanser (som är längre än en tusing)…att den ligger ungefär på noll och ingenting.

Ja, så nu sitter jag alltså här hemma dagen innan mitt kortaste lopp på länge och känner en lätt nervositet inför morgondagen. Halva jag tänker kul grej och den andra halvan tävling. Jag hoppas att den mer lekfulla sidan av mig kan övertyga den prestationsknarkande och ibland så tröttsamma dito att loppet är en avslappnad tillställning utan tidskrav…men min hjärna har alltid sista ordet, och imorgon runt 19.30 vet vi svaret på hur den valde att göra. Spänningen är olidlig.

Någon som ska springa eller stå bredvid och heja?

Speedad? Jag?
(Soffan – lånade din pose!)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Västgötskan
  28 maj, 2012 at 20:29

  Nej, ska varken springa eller heja på.
  Men förstår exakt vad du menar, jag har samma problem. Huvudet tänker delvis ”kul” och delvis ”Tävling”. Att man ska vara så jäkla ”dum”…. haha! 😀

  Lycka till nu! 🙂

 • Reply
  Mela
  28 maj, 2012 at 20:30

  Jag ska, fast på onsdag. Har egentligen sagt att jag aaaaaaldrig ska springa igen, för det är så trångt, så ställ dig långt fram i första startgruppen! Jag har alltid gjort bra tider på just Vårruset, vilket fick sin förklaring när jag fick veta att banan är 4850 meter…,

 • Reply
  Träningsglädje
  28 maj, 2012 at 20:54

  Haha, ja tänk om man hade tävlingsnerver. Eller tävlingsinstinkt öht! 🙂

 • Reply
  Marina
  28 maj, 2012 at 21:00

  Jag vill men var för sen att anmäla mig!
  Visst skulle jag kunna springa på onsdag men då färjan göra det själv. Det är ju roligare tillsammans 😉 lycka till!

 • Reply
  Ann
  28 maj, 2012 at 21:38

  Oh, så spännande!! Tror du kommer göra succé, as always! 5 km är kortkort men det är bara att köra så syran sprutar för SNART är det över…och ack så skönt efteråt med picknick i gröngräset med härliga människor.
  Kört hårt i morgon Helena, du är grym! HEJA!
  Är det okej att jag länkar till din ”maratonberättelse” från förra året förresten?

  • Reply
   Helena
   29 maj, 2012 at 04:14

   Tack för pepp Ann! Självklart ok att länka till mig. Ska heja på dig på lördag! 😀

 • Reply
  Uppochhoppa
  28 maj, 2012 at 21:53

  Värm upp. Värm upp. Värm upp. Gör några långa intervaller innan nära tävlingsfart, sen är det bara att ösa! 🙂

 • Reply
  1276 sekunder syreskuld « Health by Helena
  29 maj, 2012 at 21:22

  […] Senast kommenteratFyscoachen om Vår(g)RusetSnorkkis om Vår(g)RusetPetra om SolduracellAktivt inaktiv… | För det är så jag tränar… om Bästa ever?Helena om Nerverna och jag […]

 • Leave a Reply