uppochhoppaijuni

Det här vill jag träna i sommar

#uppochhoppaijuni del 12 handlar om min sommarträning. Som jag längtar!

För er nytillkomna läsare (ni är ganska många har jag sett – kul!) vill jag börja med att säga att löpningen har ägt mitt träningliv det senaste halvåret. Träningen inför Stockholm Marathon (<- lång och smärtsam race report) har varit kul och utmanande, men nu såhär knappt två veckor efter mitt livs kraftansträngning finns en längtan efter lite annat än minutiöst programmerad tid i löparskorna.

Sommaren kommer såklart att innehålla en massa löpning ändå, men det blir löpning helt på mina villkor och precis den typen av pass jag känner för just där och då. Korta, grisiga backintervaller som får mjölksyran att brinna i låren. Lugna morgonspring i skogen innan (människo)världen har vaknat. Transportlöpning till och från sommarstugan (hur lyxigt är det att den ligger längs Vasaloppsleden!?). Distanspass utan varken tidsmål eller riktning. Skogslöpning över stenar och rötter.

Men jag ska göra annat också (mycket p.g.a. det här…). Lyfta tungt på gymmet. Lyfta lättare. Stretcha barfota utomhus. Lära mig att paddla kanot (tips om var i Stockholm eller runt Siljan mottages gärna!). Simma i Siljan. Ta på mig en tung ryggsäck och gå uppför Gesundaberget några varv. Svettas. Andas. Låta kroppen bli ett med naturen. Precis så ser jag min träningssommar 2015. Som jag längtar!

IMG_9579

Toppen av Gesundaberget förra sommaren. Livet.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Erik
  12 juni, 2015 at 09:59

  Jag har en uppblåsbar du kan låna om du vill?
  Annars finns det vid pampas

 • Reply
  Camilla
  12 juni, 2015 at 11:32

  Jag vill med till toppen av Gesundaberget i sommar!! Och simma/paddla i Siljan ?

  • Reply
   Helena
   15 juni, 2015 at 10:20

   Jag utgår ifrån att du är med mig upp på berget, inte bara en gång… 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  13 juni, 2015 at 17:35

  Magiskt foto!! 🙂

 • Leave a Reply