resor,  söndagssol

>Söndag = sol

>När man tittar runt bland bloggarna på söndagar märker man ganska snabbt att just söndag inte är någon direkt favoritdag hos många… Jag har inga problem med söndagar, men har också varit där en gång. Faktum är att mitt allra första blogginlägg handlade om just det!

Insåg idag att något borde göras åt denna allmänt spridda söndagsångest, och bestämde mig för att försöka ge iallafall mina bloggläsare något varje söndag som är positivt för mig, och hoppas att det kan väcka något positivt även hos er!

Ordet söndag kommer från den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades för Sunna eller Sunne. Sol låter ju lite trevligare än söndag, så redan där har vi vänt ett negativt ord till något lite mer glatt och positivt.

Ordet sol är jag nog inte ensam om att förknippa med semester, resor, bad och leenden…och eftersom jag har spenderat en hel del tid på resande i mitt liv (och har ca 6500 foton i min mapp ”Resor” på min dator) kommer jag fr.o.m. idag att bjuda på en semesterbild varje söndag, och berätta lite om bilden och platsen där den är tagen.
Det kommer garanterat att få mig att le varje söndag, och hoppas att det kan göra detsamma för er!

Min första söndagsbild kommer från min senaste resa till Ecuador. Den föreställer mig och ett av hundratals sjölejon på Gardner Beach, Isla Española, Galapagosöarna.
Paradiset på jorden…

Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om min idé…är den bra eller bara ännu mer söndagsångestframkallande?.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.