resor söndagssol

>Söndag = sol

>När man tittar runt bland bloggarna på söndagar märker man ganska snabbt att just söndag inte är någon direkt favoritdag hos många… Jag har inga problem med söndagar, men har också varit där en gång. Faktum är att mitt allra första blogginlägg handlade om just det!

Insåg idag att något borde göras åt denna allmänt spridda söndagsångest, och bestämde mig för att försöka ge iallafall mina bloggläsare något varje söndag som är positivt för mig, och hoppas att det kan väcka något positivt även hos er!

Ordet söndag kommer från den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades för Sunna eller Sunne. Sol låter ju lite trevligare än söndag, så redan där har vi vänt ett negativt ord till något lite mer glatt och positivt.

Ordet sol är jag nog inte ensam om att förknippa med semester, resor, bad och leenden…och eftersom jag har spenderat en hel del tid på resande i mitt liv (och har ca 6500 foton i min mapp ”Resor” på min dator) kommer jag fr.o.m. idag att bjuda på en semesterbild varje söndag, och berätta lite om bilden och platsen där den är tagen.
Det kommer garanterat att få mig att le varje söndag, och hoppas att det kan göra detsamma för er!

Min första söndagsbild kommer från min senaste resa till Ecuador. Den föreställer mig och ett av hundratals sjölejon på Gardner Beach, Isla Española, Galapagosöarna.
Paradiset på jorden…

Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om min idé…är den bra eller bara ännu mer söndagsångestframkallande?.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Pia
  5 april, 2009 at 20:40

  >Fantastiskt god idé!
  Fantastiskt läcker bild!!
  PS. Fantastiskt snygg header!! ;o)

 • Reply
  mamma
  5 april, 2009 at 21:18

  >Åhhhh va bra Helena…varje morgon är en gåva…även söndag *L*
  Personligen gillar jag veckans alla dagar.

  Ha en bra vecka…snart ses vi 🙂

  Kompisen vid Din sida på bilden…e de Ditt nya husdjur…hihi

  KramKram

 • Reply
  Katinka
  5 april, 2009 at 22:06

  >Suverän idé tycker jag! Och oj vad ni är söta ju!

 • Reply
  Lisa
  5 april, 2009 at 22:28

  >Jag älskar din idé!! Bra initiativ! Och verkligen en underbar bild…

  Sov gott! Kram Lisa

 • Reply
  Miss Agda
  5 april, 2009 at 22:38

  >Bra idé och GRYMT härlig bild!!

 • Reply
  Speja
  6 april, 2009 at 07:39

  >Fin idé, fortsätt med det. Åh, jag vill också åka iväg och sola med sjölejon…

 • Reply
  Sandra
  7 april, 2009 at 12:57

  >TACK snälla du för den bilden! Jag sitter här och ler STORT! 🙂

 • Leave a Reply