filmrecensioner

>.Brothers.

>Jag har sett trailern ett par gånger och verkligen väntat på att få se filmen. Idag var det då äntligen dags… Tobey Maguire. Jake Gyllenhaal. Ingen av dem direkt mina favoriter (även om jag älskar Jake som Jack Twist i Brokeback Mountain), men vilka insatser de gör i Brothers! Tobeys tolkning av en mentalt trasig kapten är helt brilliant, hans galna och obehagliga blick når ända ut i biostolen…
Filmen väcker en hel del känslor, och för min egen del missas inte mycket i registret. Glädje. Sorg. Äckel. Rädsla. Hopp. Vånda. Och det kommer självklart en liten tår…som alltid när Helena ser på film.
Den största elogen måste dock gå till lilla Bailee Madison, som spelar dottern Isabelle i filmen. Imponerande. Ni måste se själva, det är svårt att förklara hur proffsig hon är och vilken känsla hon förmedlar. Tjejen är född 1999 och är redan en stjärna.

För att sammanfatta. Gå och se Brothers. Själv är jag sugen på att se ”originalet” Brødre av Susanne Bier, som kom 2004 och tydligen ska vara en riktigt bra film.
Någon mer som har sett Brothers? Brødre? Båda?

En kommentar

  • Ellinor

    >Jag har sett Brødre men det var evigheter sedan. Visste inte att det kommit en ny version. Den ska jag absolut se.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.