resor

>2 down, 2 to go…

>Ännu en strålande morgon i Prag efter 8 timmars skön sömn…jag älskar att vara ledig och kunna äta när jag är hungrig, sova när jag är trött (har t.o.m. lyckats ta en powernap i en fåtölj på ett café…) och bara vara utan några som helst krav.

Vi hade en otroligt skön dag på stan igår. Det har i stort sett varit molnfritt sedan vi kom hit, och jacka är verkligen överkurs…otroligt skönt! Shopping, god mat, en trdelnik(yummie!) på torget, lite sightseeing och den obligatoriska tuppluren på eftermiddagen fyllde vår dag innan det var dags att bege sig till andra sidan floden för att kolla in den årliga Prague Wine Festival, som vi lite lägligt har lyckats pricka in… Runt 100 vinutställare, 80:- i entréavgift som inkluderade ett personligt glas och sen var det bara att börja botanisera bland alla viner… Mellan 4(!) och 40 svenska kronor per glas, och vi hann med ett torrt Riesling, ett rött som inte gick av för hackor och ett tjeckiskt lite sötare vitt innan magen skrek middag och vi begav oss till en italiensk restaurang i Staré Město (Gamla Stan). En risotto alla marinara senare var jag redo för sängen efter ännu en härlig dag i en av Europas mysigaste huvudstäder.
Min sista dag som 30-åring bjuder som sagt också den på sol, frukosten (minus kakbuffén) vilar i magen och det ska bli intressant att se vad den här söndagen bjuder på i övrigt. Dobrý den mina vänner!
Foto: Privat. Vinfestival – check!

5 kommentarer

  • Ellinor

    >En nygräddad och varm trdelnik går verkligen inte för hackor. Prag har så mycket att erbjuda och jag längtar verkligen tillbaka när jag läser alla dina fina ord!
    Kram

  • Emelie

    >Åh det verkar helt underbart! Härligt med ett soligt Prag och smaskigt med vinprovning, inte ett helt fel sätt att fira sin sista dag som 30-åring. Hoppas att du får en fantastisk födelsdag imorgon då! Stort grattis 🙂

    Kram Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.