NIke Blast,  Okategoriserade

Bara blodet som fattades…tack Nike!

Det har varit ännu en härlig dag på THE BLAST, och jag sitter djupt nedsjunken i soffan och försöker knyta ihop min söndag…en söndag som har innehållit energi, mingel i kubik och återigen en massa kramar.

Det finns så mycket jag vill berätta om. Den inspirerande föreläsningen om att starta eget inom träning och hälsa med en av de starkaste jag känner – Monika Björn. En helt underbart energifylld dance fusion i sällskap av Mela och Soffan, med Robert Sörensen på stora scenen. Den rörande föreläsningen med Per Holknekt som fick en och annan tår att falla, både hos mig och honom. Petter och hans föreläsning om drivkraft.

Men det finns en timme som lyser starkare i mitt minne än allt annat från dagen som har gått, och det är timmen jag startade min söndag med imorse klockan 09.00.

Pär Johanssongrundaren av Glada Hudik-teatern som jag har hyllat förut, och måste göra nu igen. Vilken människa!
Den passionen, envisheten och drivkraften han besitter är avundsvärd och jag (och förmodligen resten av åhörarna) ville att timmen aldrig skulle ta slut. I en timme rycktes jag mellan gapskratt och massor med tårar, matades med kloka ord och skrämdes av fördomar som jag skäms över att vi människor har skapat. Det är dock fantastiskt hoppfullt att höra Pär berätta om den resa han gjort med det härliga gäng utvecklingsstörda som han har arbetat med sedan 1992 – från en vedbacke där de skulle lära sig att kapa ved, fram till Globen där de avslutar sin Elvis-turné i höst.
Jag lämnade salen med en oslagbar känsla i kroppen. Energisk, glad och inspirerad från topp till tå. Snälla, gå och se Pär föreläsa om ni får chansen…han är som en stor energiinjektion rakt in i hjärtat. Det är ingen slump att Sonet Film bestämde sig för att göra en film om honom –
”Hur många lingon finns det i världen?”se trailern här.

Tack Nike för en härlig helg fylld med svett och tårar, och ett särskilt tack för att ni bokade en så otippad föreläsare som Pär – han gjorde min helg.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.