NIke Blast Okategoriserade

Bara blodet som fattades…tack Nike!

Det har varit ännu en härlig dag på THE BLAST, och jag sitter djupt nedsjunken i soffan och försöker knyta ihop min söndag…en söndag som har innehållit energi, mingel i kubik och återigen en massa kramar.

Det finns så mycket jag vill berätta om. Den inspirerande föreläsningen om att starta eget inom träning och hälsa med en av de starkaste jag känner – Monika Björn. En helt underbart energifylld dance fusion i sällskap av Mela och Soffan, med Robert Sörensen på stora scenen. Den rörande föreläsningen med Per Holknekt som fick en och annan tår att falla, både hos mig och honom. Petter och hans föreläsning om drivkraft.

Men det finns en timme som lyser starkare i mitt minne än allt annat från dagen som har gått, och det är timmen jag startade min söndag med imorse klockan 09.00.

Pär Johanssongrundaren av Glada Hudik-teatern som jag har hyllat förut, och måste göra nu igen. Vilken människa!
Den passionen, envisheten och drivkraften han besitter är avundsvärd och jag (och förmodligen resten av åhörarna) ville att timmen aldrig skulle ta slut. I en timme rycktes jag mellan gapskratt och massor med tårar, matades med kloka ord och skrämdes av fördomar som jag skäms över att vi människor har skapat. Det är dock fantastiskt hoppfullt att höra Pär berätta om den resa han gjort med det härliga gäng utvecklingsstörda som han har arbetat med sedan 1992 – från en vedbacke där de skulle lära sig att kapa ved, fram till Globen där de avslutar sin Elvis-turné i höst.
Jag lämnade salen med en oslagbar känsla i kroppen. Energisk, glad och inspirerad från topp till tå. Snälla, gå och se Pär föreläsa om ni får chansen…han är som en stor energiinjektion rakt in i hjärtat. Det är ingen slump att Sonet Film bestämde sig för att göra en film om honom –
”Hur många lingon finns det i världen?”se trailern här.

Tack Nike för en härlig helg fylld med svett och tårar, och ett särskilt tack för att ni bokade en så otippad föreläsare som Pär – han gjorde min helg.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ulrika
  31 januari, 2011 at 09:03

  Kan inte annat än hålla med – Pär gjorde även min helg. Och längtar verkligen till filmpremiären.

 • Reply
  Ellinor
  31 januari, 2011 at 09:29

  Vilken fantastiskt härlig och inspirerande söndag du verkar ha haft! Underbart att kunna ta del av andra människors levnadsöden på det viset.
  Hoppas att du får en bra start på veckan!
  Kram

 • Reply
  Terese Alvén
  31 januari, 2011 at 15:55

  Är glad över att ha träffat dig en massa i helgen <3

  • Reply
   Helena
   31 januari, 2011 at 19:50

   Detsamma! Mer sånt! 🙂

 • Reply
  Mo
  31 januari, 2011 at 21:46

  TACK för att du är du! ♥

 • Reply
  Mix av härliga personer, lekfull klass, glad musik, fantastiska stegkombinationer och rörelser! « Åsas Träning
  2 februari, 2011 at 08:07

  […] intro på koreografin. Vilket ös det var på dansgolvet. Vid min sida hade jag sällskap av fina Helena och Terese. Klassen speglade, mycket glädje och humor. Like it! Kul att de lyckades få in alla […]

 • Reply
  Ja just det, filmen… « Health by Helena
  18 mars, 2011 at 19:22

  […] har beundrat hans jobb länge, golvades av hans sommarprat i somras och lever fortfarande på föreläsningen på The Nike Blast i januari. Efter att dessutom ha fått ett och annat samtal med honom live har jag insett att hans […]

 • Leave a Reply