cykling

Kan hjärtat slå halva slag?

Ja, det var frågan Jessica plötsligt ställde under spinningklassen idag, efter att hon bad oss att öka nästa intervall med ett halvt pulsslag…och det slog mig att det var ungefär den enda sekunden under timmen som jag faktiskt började tänka. Resten av tiden är liksom som ett härligt och väldigt svettigt töcken där jag totalt släppte huvudet och bara körde…

Ja…efter en härlig måndag (sa jag att jag älskar måndagar?) hängde jag med Åsa till World Class Vasastan för att äntligen få cykla lite, och dagen till ära var dessutom Activio där och demonstrerade hela det fantastiska pulssystemet som de har utvecklat. Jag har cyklat med Activio innan, och jag kan bara säga att min kropp tog ett gLäDjEskUtT när jag insåg att jag skulle få dra på mig det där pulsbandet och följa min puls på den stora tavlan idag igen…underbart!
Och vilken pulsresa det blev…passet var uppbyggt på två intervallpyramider där 70% av max var återhämtningsnivån, och där iallafall jag nådde upp till 90% på toppen av de två längsta intervallerna. Bitvis helt sjukt jobbigt, men yes vilken endorfinkick!

Jag svettades väl bort halva min kroppsvikt och inte var jag precis den snyggaste på stället när det skulle poseras och den obligatoriska bloggbilden skulle tas, men vad gör det? Endorfinerna sprutade ur mina öron och jag kan bara säga GRATTIS till er som ska cykla för Jess på THE BLAST i helgen!

Åh vilken härlig måndag…väl?

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Erika
  24 januari, 2011 at 23:09

  Ja!

 • Reply
  soffan
  24 januari, 2011 at 23:39

  Jag ska, jag ska, hurraaa 🙂 !

 • Reply
  Pulsbaserad cykelträning med Activio « Åsas Träning
  25 januari, 2011 at 08:03

  […] inte ha startat träningsveckan på ett bättre sätt. Cykling för Jessica tillsammans med Helena. Jag hade till och med tid över innan klassen för lite fika, vilket är kvalité och […]

 • Reply
  Mattias
  25 januari, 2011 at 08:21

  Tänk då att våra längdskidåkare alltid ligger och kör på mellan 80-93% av max – det är ju vansinnigt imponerande.

 • Reply
  Erika
  25 januari, 2011 at 12:49

  Och halva hjärtslag… klart det kan, titta bara in i ett par ögon djupa som brunnar…

 • Reply
  Träningsglädje
  25 januari, 2011 at 13:10

  åh. wish i was there.

 • Reply
  oroshjärta
  25 januari, 2011 at 17:47

  Låter som en kalas Måndag=) Hoppas Tisdagen vart lika najs!! Kram!

 • Reply
  Jojohanna
  25 januari, 2011 at 22:35

  Vilka fina ord och tankar. Ett halvt slag… Bilderna i Fitness är förresten skitsnygga!

 • Reply
  Rapidfart! « Åsas Träning
  26 januari, 2011 at 07:25

  […] sätt. Jag är inne i en period då jag gärna cyklar, och att kunna kombinera det med att träffa fina vänner är helt […]

 • Leave a Reply