frågestund,  löpning,  Okategoriserade

10 frågor till mig som löpare

En bunt frågor har landat i mitt knä. Världens bästa Lantto – kvinnan som imponerar mig big time genom att ha genomfört en iron man, är mamma och dessutom vågar hoppa fallskärm…hur cool är hon inte!? – har skickat över en uppgift, och jag gör nog bäst i att göra min plikt. Jag har nämligen en förhoppning om att avsändaren av denna lilla frågeskörd skall lära mig att simma en vacker dag…ja, eller en katastrofalt regnig dag. I don’t care, bara jag kan sluta kärringsimma och lär mig crawla.
Nog om det. Det handlar alltså om mig som löpare. Jag vet inte om jag skulle kalla mig själv ”löpare”, men eftersom jag springer lite nu och då får jag nu switcha om till löparemode och se mig själv som en sådan. Here we go!

1. Vilken är din bästa löplåt alla kategorier?
Men hur ska man kunna hitta bara en!? Får nog isåfall välja Going Wrong med Armin van Buuren, enbart för att den tog mig genom nästan hela min första halvmara. Repeat, skönt tempo och pirr i kroppen i en dryg mil. Har inte sprungit till den på väldigt länge nu, kanske ska plocka upp den igen?

2. Vilket är ditt bästa löparminne så här långt?
Måste nog säga att det är Stockholm Halvmarathon 2009. Mitt mål var att slå min tid från 2008, 1.40.18, men det kändes lite segt och jag trodde att det var kört när jag kom till slottet, hade 1 km kvar och var säker på att klockan visade 1.37. När jag dock insåg att den där sjuan var en etta och jag alltså hade 9 minuter på mig att klara av sista kilometern var lyckan total. 1.36.12 blev sluttiden och jag undrar i mitt stilla sinne om jag någonsin kommer att fixa 21 km i 4,34-tempo igen?

3. Vad brukar du äta efter passet?
Beror helt på tidpunkten på dygnet och typ av pass.
Pre frukost-löpning?
Svar: frukost (gröt och ägg).
Efter jobbet-lagom långt-löpning? Svar: bär, frukt, kanel, nötter och ett ägg.
Snabbare kortpass? Svar: se föregående.
Längre pass (läs: över 15 km)? Svar: allt som kommer i min väg…om det inte är en korv. Korv är läskiga saker och gör sig icke besvär in the life of Helena.

4. Vad vill du säga till dem som påstår att de inte springer för att bli snygga nakna?
Jag har inte träffat någon som har sagt att de springer för att bli snygga nakna, och jag kan inte påstå att det är anledningen till att jag springer heller. Avstår att svara och tycker att alla ska vara glada över att de har en fantastisk kropp och njuta av att vara nakna lite oftare!

5. Vilken är den vackraste plats du sprungit på?
Låter bilden tala. Dalarna. Hemma. Sista (och enda) nedförsbacken hem mot mosters pepparkakshus. Löparkärlek. Ja, eller kärlek till hela livet faktiskt.

6. Vilka är dina löparmål för 2011?
Oj. Löparmål…har jag ens några? Skulle säga att det är att klara av Stockholm Marathon utan att kroppen kraschar. Kommer dock inte att springa om mitt ben säger ifrån det minsta, så jag kan inte ha det som ett mål, det är liksom inte realistiskt. Lite mållös inför året önskar jag ändå, precis som Sofie, att jag klämmer milen under sub 40. Vore ju onekligen rätt coolt.

7. Vilken är din största löpardröm?
Hyser inga stora och uttalade löpardrömmar, men ett New York Marathon vore otroligt häftigt att uppleva. 2012?

8. Piffar du till dig innan du ger dig ut och springer, och isåfall hur och varför?
Well…piffar till och piffar till. Finns det verkligen någon som ”piffar till sig” innan de ska ut och springa? Jag ser bara till att ha sköna kläder (tights är ett måste), bra musik i öronen och alla accessoarer som finns att tillgå för att inte få hår i ansiktet. Störande hår som slänger runt ögonen kan få vilken löparrunda som helst förstörd.

9. Din favoriträtt?
Helt omöjligt att svara på. Mammas älgtjälknöl ligger dock högt upp…kanske högst. Annars skulle jag säga en perfekt ugnsgrillad lax med rotfrukter, och då snackar vi morot och rödbetor dränkta i olivolja och hackad färsk vitlök.

10. Din favoritsemester?
Beror helt på humör och behov. Det kan vara shopping i New York eller kökssoffan hemma hos moster i Dalarna.
Min favorit hittills och som nog är svårslaget är dock min och lillebrors resa till Ecuador över jul och nyår 08/09. Galapagosöarna som jag hade drömt om sedan barnsben, Amazonas i fem dygn utan el och perfekta caipirinhas och storstad i Quito… Det är inte utan att jag längtar tillbaka. Otroligt mycket. Har ju inget, what so ever, med löpning att göra, men ändå.

Ja, det var väl allt va? Ann (som är en riktig löpare) – vad säger du, vill du ta över stafettpinnen?.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.