löpning morgon

Tidig uppjogg

Plusgrader och snödroppar mötte mig utanför porten redan klockan 05.15 imorse. Vårlyckan bubblade i kroppen och min morgonpromenad fick vika hädan för en lätt joggingtur (well…lufs…9,7 km/h…) till jobbet istället, min icke löpningsanpassade ryggsäck till trots. Jag kan liksom inte promenera när fåglarna kvittrar och den ljusa himlen skvallrar om ännu en molnfri dag i Stockholm, ryggsäck eller inte!

Dagen kommer i träningsväg att bjuda på ett lite längre och långsamt löppass, som jag tänker avverka helt utan mål på stans gator i eftermiddag. En löpardate med två andra för dagen långsamma löpare var smått planerad, men det krockade med mitt jobb så jag får helt enkelt sticka ut ensam. Skönt ändå med en stund för sig själv.
Skickade ut mina långpassplaner på Facebook igår med idén att jag skulle springa 200 meter för varje ”like” som dök upp, men med tanke på att det i skrivande stund bara ligger 39 gillande personer där (= 7,8 km = no långpass)  så får jag nog lägga till en och annan kilometer för att få ihop det. Hade en vänlig vän som fuskade lite och kommenterade med 50 like rakt av, och 89 x 200 meter landar ju ändå nästan på 18 kilometer…och där någonstans kanske jag börjar närma mig en sanning. Vi får se – dagsformen, vädret och måttet på min torsdagslöparglädje (som för tillfället är på topp) får avgöra när det väl är dags.

Springer ni idag?

Både månen och solen gjorde mig sällskap imorse…lovely!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Ann
  24 mars, 2011 at 08:01

  Härligt!! Håll tempot nere på riktigt nu bara så du inte pajar igen, jag blir såå ledsen då! Själv får jag nöja mig med en kort återhämtningsjogg…

 • Reply
  Erika
  24 mars, 2011 at 08:59

  Har du ett ovanligt litet sömnbehov? Haha. Jag var uppe klockan 06 och där går min gräns. Jag tyckte DET var sjukt tidigt 🙂

 • Reply
  Mattias
  24 mars, 2011 at 09:17

  Japp, min runda på 12 km är redan klar 🙂

 • Reply
  Bubban
  24 mars, 2011 at 16:39

  Hejsan! Det är så att jag har bestämt mig för att gå el camino senare i höst och nu tänker jag börja träna och gå så att jag inte kommer helt oförberedd. Så jag ska köpa skor och undrar vad du tycker man ska ha för slags skor under vandringen?

 • Reply
  oroshjärta
  25 mars, 2011 at 06:52

  Man kanske skall börja nu….3e Nov sprang jag sist.

 • Reply
  Sandra
  26 mars, 2011 at 19:45

  Vilken morgonlyx, så härligt!

 • Reply
  linn
  29 mars, 2011 at 15:20

  det låter som en helt fantastisk morgon 🙂

 • Leave a Reply