löpning,  morgon

Tidig uppjogg

Plusgrader och snödroppar mötte mig utanför porten redan klockan 05.15 imorse. Vårlyckan bubblade i kroppen och min morgonpromenad fick vika hädan för en lätt joggingtur (well…lufs…9,7 km/h…) till jobbet istället, min icke löpningsanpassade ryggsäck till trots. Jag kan liksom inte promenera när fåglarna kvittrar och den ljusa himlen skvallrar om ännu en molnfri dag i Stockholm, ryggsäck eller inte!

Dagen kommer i träningsväg att bjuda på ett lite längre och långsamt löppass, som jag tänker avverka helt utan mål på stans gator i eftermiddag. En löpardate med två andra för dagen långsamma löpare var smått planerad, men det krockade med mitt jobb så jag får helt enkelt sticka ut ensam. Skönt ändå med en stund för sig själv.
Skickade ut mina långpassplaner på Facebook igår med idén att jag skulle springa 200 meter för varje ”like” som dök upp, men med tanke på att det i skrivande stund bara ligger 39 gillande personer där (= 7,8 km = no långpass)  så får jag nog lägga till en och annan kilometer för att få ihop det. Hade en vänlig vän som fuskade lite och kommenterade med 50 like rakt av, och 89 x 200 meter landar ju ändå nästan på 18 kilometer…och där någonstans kanske jag börjar närma mig en sanning. Vi får se – dagsformen, vädret och måttet på min torsdagslöparglädje (som för tillfället är på topp) får avgöra när det väl är dags.

Springer ni idag?

Både månen och solen gjorde mig sällskap imorse…lovely!

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.