löpning

17 dagars vila…big no no.

Ok. Idag var det så dags. Efter löparosug (jo, det är ett ord), förkylningar och annat var det idag dags att köra det första löppasset efter 17 dagar(!) av löparvila. För enkelhetens skull tog jag samma runda där jag avverkade morgonens promenad, en lite lagom sväng på drygt 8 km.
8 km må låta som en enkel match för en marthonlöperska(?), men räkna då in de 408 timmarna som kroppen har haft på sig och sega till sig sen mitt senaste löppass…plus att Dalarna är kuperat i allmänhet och att min kära moster (där jag har bosatt mig i några dagar) lite lägligt bor halvvägs upp på ett berg. Halvvägs upp på ett berg innebär att jag måste starta och avsluta varje runda här med en uppförsbacke. Ja, om jag inte väljer att börja med en, springa en bit och sen vända hem igen. Men det är liksom inte min grej.

Uppförsbacken hem var inte kul imorse, och den var än mindre kul nu på kvällen. Jag höll på riktigt på att spy, och hade det inte varit för att jag precis innan jag stack iväg hade läst några kapitel ur boken ”Vilja av sten” hade jag tyckt lite synd om mig själv. Men att jämföra sluttampen på en löprunda på drygt 8 km mot att tvingas dricka sin egen urin och sen amputera sin egen arm med ett multiverktyg är liksom inte ok. Det var verkligen skitjobbigt att springa idag, men dödligt…nej. Morgondagens runda kommer dessutom kännas lättare. Förmodligen mycket lättare med tanke på köttbiten som snart ska via grillen ner i min mage.

Benen i högläge efter 8,2 km i 4.51-tempo.
Heja kroppen – nu är vi tillbaka!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Träningsglädje
  21 juli, 2011 at 18:32

  jag är glad att både du och din kropp är tillbaka på tränings- och bloggfronten 🙂

  • Reply
   Helena
   21 juli, 2011 at 18:39

   Tack Sara – då ska jag se till att stanna! 😀

 • Reply
  Annika
  21 juli, 2011 at 19:35

  Ja det var ju ingen mjukstart direkt 🙂 Härligt att du är på benen igen! 🙂

 • Reply
  lina
  21 juli, 2011 at 21:25

  Härligt att du är på språng igen!! 🙂

 • Reply
  Anna
  22 juli, 2011 at 12:56

  Ingen dålig fart efter uppehållet. Jag blir alltid lika imponerad!

  Och skönt att hänga i Dalarna med bra böcker. Vi har det bra som kan njuta av två fantastiska världar (Stockholm & landet)! 🙂

 • Reply
  Kalla mig snigeln « Health by Helena
  22 juli, 2011 at 16:52

  […] kommenteratKatten om FredagstårarAnna om 17 dagars vila…big no no.josefin om FredagstårarAngelica om FredagstårarFredagstårar « Health by Helena om 127 hours […]

 • Reply
  Katten
  22 juli, 2011 at 16:53

  Oj, 4:51 i terräng, det var inte mycket seghet där 🙂 mycket impad!

 • Leave a Reply