hurra,  resor

Motto att leva efter?

Gårdagens långlöpning ställdes som ni vet in för en oplanerad men förmodligen väldigt välbehövlig sovmorgon. Uppenbarligen överlevde jag dagen ändå, och jag konstaterar härmed att det där med vila inte är livsfarligt trots allt. Noterat.

Nej, lördagens äventyr bestod istället i att packa in mig själv i lillebrors bil, köra upp till älskade Dalarna, plocka upp storebror, köra ett par mil till, möta upp lillasyster och landa hemma hos vår totalt ovetande pappa som fyllde jämnt i veckan. Överraskningen blev mer än lyckad – pappa hade såklart inte anat någonting – och även om vi tre äldsta syskon (ja, alla höll faktiskt i kartongen när det hände…hur lyckades vi?) startade firarkvällen med att tappa tårtan i golvet (händer det annat än på film!?) så fortsatte den på bästa sätt med bubbel, kramar, skratt, god mat, vin och en mycket uppskattad pappa-present i form av en resa till Kuba tillsammans med oss tre tårtdemolerande syskon!

Så – dagens motto: sörj inte en kraschad tårta, du kan komma att hamna i Havanna ändå. 
(…och nu vill jag såklart bli överöst med era bästa Kuba-tips..!)

Inte så snygg men ack så god.
Lite som jag känner mig nu på morgonen efter en sen natt… 🙂

8 kommentarer

 • Annica

  Blir nästan lite rörd! Tänk om alla kunde få ha en pappa som var värd en överraskningstårta och en resa till Kuba från sina barn…
  Ha en fin söndag! 🙂

 • Nina

  Jag har ganska nyligen hittat hit till dig och det är en himla trevlig blogg du har:)

  Det var då en fin överraskning till er pappa, den födelsedagen kommer han nog komma ihåg, kraschad tårta och långresa:) Härligt!

 • Mela

  Åh, vad mysigt… Både kalas och resa!

  Kuba: Ta med hård hud, jag blev otroligt berörd av hur fattigt det var. Avslutade en tremånadersluff där – Havana, Varadero (don’t go, stängt turistparadis) och en liten stad däremellan (som var cool).

 • Karin G

  Do: Drick många mojitos och canchancharas (den senare serveras på baren med samma namn, i staden Trinidad), strosa runt i de gamla delarna av Havanna, besök Viñales och ge er ut på ridtur eller vandra i det häftiga landskapet, besök Trinidad och kombinera gärna med besök i ett naturreservat. Annat man kan göra är sköldpaddssafari, flamingosafari, dyka m.m.
  Dont: turistfällorna Varadero (extremt exploaterat, inte genuint för fem öre) och Guama (indianby byggd på pålar i en sjö, och en krokodilfarm i anslutning). Grisbukten är rätt öde och väldigt myggig så dit behöver man inte åka, men i träsket intill kan man åka på flamingosafari med guide.

 • Karin G

  Och ett tips ifall ni inte vet det och inte åker charter är att ni för att få visum och bli insläppta i landet måste kunna visa upp hotellbokning för minst de tre första nätterna. De kan vara extremt petiga i passkontrollen. Vi passade på att besöka Nassau i slutet av vår resa och när vi kom tillbaka till Havanna dagen innan hemkomst blev jag nästan inte insläppt för det var så suspekt att jag bara skulle stanna en natt i landet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.