detox,  Holistic

Tell me..!

Det är mycket snack om att rensa under januari. Rensa samvetet. Rensa garderober. Vindsförråd. Kroppen. Allt ska nystartas, tidningarna svämmar över med tips på hur vi ska rensa våra kroppar från julens svullande. Vi ska sluta med socker, vi ska träna varje dag och vi ska äta alger twentyfour seven. Det är pure som gäller och ingenting får lämnas åt slumpen i vår jakt på att rena oss själva.

Jag säger inte att det är fel, men jag har personligen aldrig riktigt dragits med i den här extrema(?) formen av nystart, även om jag verkligen älskar årsskifte, bytet till en kalender med oskrivna blad och känslan av att blicka framåt mot nya mål och utmaningar.
Men nu är det 2012 mina vänner, och sent ska syndaren vakna…imorgon är det jag som sätter igång en rejäl storstädning av min kropp. Jag ser det som ett kul experiment och det ska bli mer än intressant att se hur jag reagerar både fysiskt och mentalt när jag inte får äta och dricka (eller orka träna?) det jag vill under 21 dagar. Pannbenet ska byggas ut och min starka(?) kropp ska få visa vad den går för…den har gjort det förut, och jag är säker på att den kan göra det igen.

Återkommer i ämnet, men medan jag avnjuter en av mina sista koppar koffein på ett tag kan väl ni svara på en nyfiken fråga? Om ni skulle städa kroppen, vad skulle ni mest sakna – salt, socker, alkohol eller kaffe?


Det vankas detox mina vänner…

 

17 kommentarer

 • Erika

  Rent spontant ville jag utropa kaffe – men eftersom jag inte ens druckit en ren kopp kaffe hittills i år utan endast två (goda, men icke så tillfredsställande) latte, så får jag revidera. Jag säger salt. Helt klart salt.

  Heja dig! När jag blir frisk ska jag ta en minikur, en 24h detox med magnesium(nåt..?) för att sen styra upp kosten. Men fram tills jag är frisk är det att bara fylla på det som går 🙂

 • Sofie RW

  Kaffe helt klart. Life -1 om jag skulle vara tvungen att vara utan. Dock har jag begränsat mitt intag till 2 koppar om dagen, och det funkar bra. Salt vet jag inte om jag skulle våga vara utan någon längre tid (klarar man sig helt utan?), men att minska skulle nog inte skada.

 • Ellinor

  Jag skulle säga socker då jag inte är särskilt förtjust i salt och aldrig lärt mig att dricka kaffe. Skall bli spännande att höra hur du upplever denna detox.
  Kram

 • Josefin

  Jag skulle nog sakna kaffet mest, men svårare att bli av med socker och salt… Alkohol har jag redan bevisat för mig själv att jag klarar mig bra utan.

 • Sandy

  Har detoxat en gång i fyra dagar. Det var jobbigt men överkomligt. Vet dock inte om det gav mig nån rening som sådan, men jag kände mig pigg och kry ett tag iallafall!

 • Ann

  ÅÅÅÅH! Spännande, jag är med dig all the way (fast på mitt sätt då)! Ska bli ruggigt kul att inspireras av dig.

  Jag säger kaffe, LÄTT! Är en sån weakling att jag har kvar en kopp om dagen trots detox… Blir väl komplett rabiat annars.

  Kör hårt, ska bli så kul att höra mer detaljer. KRAM!

 • Träningsglädje

  jag håller med det här inlägget men samtidigt inte. sockermatchen som du hänvisar till är ju en tidsbestämd grej, en slags utrensing och uppskärpning som du också påbörjar nu – pure ska ju på något sätt vara för evigt. det handlar inte om att offra någonting eller inte äta det man vill. jag tycker du hårddragit liknelserna lite för mycket denna gång. 🙂

  • Helena

   Åh, Sara – jag håller med! Menar såklart inte att det finns en begränsad livslängd på pure, snarare att gemene man gärna startar nytänket lagom efter nyår… 🙂

 • Charlotta

  Undrar vad för klockan du använder när du är ute och springer?
  Har en pulsklocka, men den saknade distansmätaren, och jag tränar inför Göteborgvarvet och vill inte använda mobilen undertiden jag löper.

  • Helena

   Kul med Göteborgsvarvet! 🙂 Jag har en Garmin Forerunner 405 och jag är supernöjd, den har allt jag behöver. Lycka till!

 • Josefine

  Spontant tänker jag kaffe eller socker, men vid närmare eftertanke måste det bli salt. Sjukt äckligt med osaltad mat ju! Men lycka till med din detox 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.