detox Holistic

Tell me..!

Det är mycket snack om att rensa under januari. Rensa samvetet. Rensa garderober. Vindsförråd. Kroppen. Allt ska nystartas, tidningarna svämmar över med tips på hur vi ska rensa våra kroppar från julens svullande. Vi ska sluta med socker, vi ska träna varje dag och vi ska äta alger twentyfour seven. Det är pure som gäller och ingenting får lämnas åt slumpen i vår jakt på att rena oss själva.

Jag säger inte att det är fel, men jag har personligen aldrig riktigt dragits med i den här extrema(?) formen av nystart, även om jag verkligen älskar årsskifte, bytet till en kalender med oskrivna blad och känslan av att blicka framåt mot nya mål och utmaningar.
Men nu är det 2012 mina vänner, och sent ska syndaren vakna…imorgon är det jag som sätter igång en rejäl storstädning av min kropp. Jag ser det som ett kul experiment och det ska bli mer än intressant att se hur jag reagerar både fysiskt och mentalt när jag inte får äta och dricka (eller orka träna?) det jag vill under 21 dagar. Pannbenet ska byggas ut och min starka(?) kropp ska få visa vad den går för…den har gjort det förut, och jag är säker på att den kan göra det igen.

Återkommer i ämnet, men medan jag avnjuter en av mina sista koppar koffein på ett tag kan väl ni svara på en nyfiken fråga? Om ni skulle städa kroppen, vad skulle ni mest sakna – salt, socker, alkohol eller kaffe?


Det vankas detox mina vänner…

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Erika
  5 januari, 2012 at 08:38

  Rent spontant ville jag utropa kaffe – men eftersom jag inte ens druckit en ren kopp kaffe hittills i år utan endast två (goda, men icke så tillfredsställande) latte, så får jag revidera. Jag säger salt. Helt klart salt.

  Heja dig! När jag blir frisk ska jag ta en minikur, en 24h detox med magnesium(nåt..?) för att sen styra upp kosten. Men fram tills jag är frisk är det att bara fylla på det som går 🙂

 • Reply
  Sofie RW
  5 januari, 2012 at 08:48

  Kaffe helt klart. Life -1 om jag skulle vara tvungen att vara utan. Dock har jag begränsat mitt intag till 2 koppar om dagen, och det funkar bra. Salt vet jag inte om jag skulle våga vara utan någon längre tid (klarar man sig helt utan?), men att minska skulle nog inte skada.

 • Reply
  Ellinor
  5 januari, 2012 at 09:06

  Jag skulle säga socker då jag inte är särskilt förtjust i salt och aldrig lärt mig att dricka kaffe. Skall bli spännande att höra hur du upplever denna detox.
  Kram

 • Reply
  0roshjärta
  5 januari, 2012 at 09:53

  Börja börja Sluta sluta

  ONE LOVE<3

 • Reply
  Sofy
  5 januari, 2012 at 10:12

  Är tacksam att jag aldrig börjat dricka kaffe! Salt är gott men min kropp är kolhydratstorsk, så socker, som bekant. 🙂

 • Reply
  Josefin
  5 januari, 2012 at 10:20

  Jag skulle nog sakna kaffet mest, men svårare att bli av med socker och salt… Alkohol har jag redan bevisat för mig själv att jag klarar mig bra utan.

 • Reply
  Sandy
  5 januari, 2012 at 10:37

  Har detoxat en gång i fyra dagar. Det var jobbigt men överkomligt. Vet dock inte om det gav mig nån rening som sådan, men jag kände mig pigg och kry ett tag iallafall!

 • Reply
  Ann
  5 januari, 2012 at 13:00

  ÅÅÅÅH! Spännande, jag är med dig all the way (fast på mitt sätt då)! Ska bli ruggigt kul att inspireras av dig.

  Jag säger kaffe, LÄTT! Är en sån weakling att jag har kvar en kopp om dagen trots detox… Blir väl komplett rabiat annars.

  Kör hårt, ska bli så kul att höra mer detaljer. KRAM!

 • Reply
  Mela
  5 januari, 2012 at 15:23

  Garanterat saltet. Resten klarar jag mig utan – jag skulle få lite ont i huvudet utan kaffet, men jag dricker bara en kopp om dagen.

 • Reply
  Träningsglädje
  5 januari, 2012 at 15:45

  jag håller med det här inlägget men samtidigt inte. sockermatchen som du hänvisar till är ju en tidsbestämd grej, en slags utrensing och uppskärpning som du också påbörjar nu – pure ska ju på något sätt vara för evigt. det handlar inte om att offra någonting eller inte äta det man vill. jag tycker du hårddragit liknelserna lite för mycket denna gång. 🙂

  • Reply
   Helena
   5 januari, 2012 at 16:35

   Åh, Sara – jag håller med! Menar såklart inte att det finns en begränsad livslängd på pure, snarare att gemene man gärna startar nytänket lagom efter nyår… 🙂

 • Reply
  Helena
  5 januari, 2012 at 17:32

  ja jag förstår. 🙂 var nog lite irriterad sedan northug fuskade sig till en andraplats i tour de ski. haha…

 • Reply
  Charlotta
  5 januari, 2012 at 20:48

  Undrar vad för klockan du använder när du är ute och springer?
  Har en pulsklocka, men den saknade distansmätaren, och jag tränar inför Göteborgvarvet och vill inte använda mobilen undertiden jag löper.

  • Reply
   Helena
   5 januari, 2012 at 20:51

   Kul med Göteborgsvarvet! 🙂 Jag har en Garmin Forerunner 405 och jag är supernöjd, den har allt jag behöver. Lycka till!

 • Reply
  soffan
  6 januari, 2012 at 00:41

  Salt. Utan tvekan salt.

 • Reply
  Dagen d(etox). « Health by Helena
  6 januari, 2012 at 09:36

  […] kommenteratsoffan om Tell me..!Helena om Tell me..!Charlotta om Tell me..!Helena om Tell me..!Helena om Tell […]

 • Reply
  Josefine
  6 januari, 2012 at 17:05

  Spontant tänker jag kaffe eller socker, men vid närmare eftertanke måste det bli salt. Sjukt äckligt med osaltad mat ju! Men lycka till med din detox 🙂

 • Leave a Reply