löpning

Hjältar!

Ja, det är vad ni är, alla ni som trotsar vädret och ger er ut och springer Stockholm Marathon idag! Min termometer visar +5 grader, det regnar ganska ordentligt och blåser smått storm…

Jag var ute och testsprang maravädret här på morgonkvisten. Inte 42 kilometer, men drygt 6. Eftersom jag bor nära den fruktade Västerbron kunde jag få en bild av hur det kommer att kännas där idag…och håller det i sig blir det medvind(!) snett från sidan när det är dags att passera den vid 9 (och 34…) kilometer. Norr Mälarstrand susade förbi i medvind, och det innebär att Söder Mälarstrand med lite otur kommer att bjuda på motsatsen. Regnet är iskallt, men det stör inte så mycket när man springer…det är värre när man stannar, och det är det ju ingen som tänker göra idag(?). Enligt SMHI kan det vara den kallaste Stockholm Marathon i mannaminne, och jag säger bara hatten av för er som springer!

Efter en varm dusch och frukost är jag snart redo att dra på mig GoreTex-skalet, mössan och vantarna och ge mig tillbaka ut på stan för att heja fram alla som springer. Ska försöka hålla lite extra koll på Ann, Annika, Robert (Mr Dance goes maran!), Petra, Andréa, Jessika, Erika, Kenth (blir det en tid ner mot 2.55?), Anna, Mirre och Anna. Heja heja heja!

Kall och blöt men mycket nöjd.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna
  3 juni, 2012 at 13:19

  TACK för ditt pepp & grymma klädtips! Det gjorde steget ut i regnet lite lättare 🙂

  Kramar

 • Reply
  Christer Barregren
  4 juni, 2012 at 14:31

  Nästa är är vi tre galna holisticaner som ska springa… säger vi iallafall…

  • Reply
   Helena
   4 juni, 2012 at 19:24

   Nu har du inte bara sagt det utan även skrivit det…vilket innebär att det är sanningen. KUL! 😀

 • Reply
  Sista milen « Health by Helena
  26 maj, 2013 at 13:22

  […] juni pekar dock mot runt 20 grader och molnfritt, så det är bara att gilla läget. De som sprang i det vidriga vädret förra året önskade nog både en och två gånger längs vägen att solen hade tittat […]

 • Leave a Reply