vardagslyx

Att unna sig…

Alla gillar vi att unna oss olika saker här i livet. Många unnar sig ofta något ätbart – en nybakad kanelbulle eller en påse godis då och då – och det är väl helt ok om man känner att det är bra när man vill lyxa till vardagen lite. Jag personligen har dock lite blandade känslor inför det här med att ”unna sig” mat och annat (varför det är så är ett helt annat inlägg), och därför gör jag det aldrig. Istället försöker jag unna mig sådant som jag inte har tid eller möjlighet att komma åt på ICA på hörnet varje dag, och som inte går att äta eller tugga på. Något som får mig att njuta lite extra.

Idag var en sån dag, och från mitt unna-konto valde jag idag en ansiktsbehandling. Min hy har inte känts helt hundra efter sommaren, och resan till Kroatien gjorde något med mitt ansikte som jag inte gillade…har liksom känt mig fet och konstig i hyn (too much information, jag vet), vilket jag aldrig gör annars. Min bästa vän Carro jobbar som hudterapeut, och hon har precis installerat sig på sitt nya jobb i ett rum på Kungliga Tennishallen här i Stockholm, så jag drog dit för att försöka få styr på hyn efter dagens jobb och träning.

Jag är verkligen extremt petig när det gäller människor som ska pilla med mitt hår eller min kropp, och det är no mercy som gäller även om jag har känt personen i fråga länge. Man känner liksom om det finns känsla eller inte, och okänsla är bland det värsta jag vet!
Carro har känsla (och hon jobbar med mitt favoritmärke Dermalogica!), och även om peelingen stack rejält på sina ställen och portömningen inte på långa vägar är det skönaste man kan göra mot sig själv så var det ändå njutning hela behandlingen igenom. Bara att få ligga still i över en timme och bli ompysslad är verkligen guld värt när man annars ägnar hela dagarna åt att fokusera på andra människor och deras välmående.

Jag kan verkligen rekommendera er alla att gå dit*, och det är inte alls bara för att hon är en fantastisk vän. Hon är verkligen bra på det hon gör, och känslan jag har i ansiktet nu är inte den hemska jag hade innan…jag känner mig som en persika. En trött och mosig persika, men ändå persika. Love it!

* Ni når Carro på telefon 076-128 76 76 eller mail hudochspa@gmail.com

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.