vila

Harmoni?

Jag pratade lite med en kund om balans och harmoni idag. Balans mellan jobb och fritid. Mellan träning och vila. Fullspäckade dagar och då och då en tom kalender…och hur viktigt det är att faktiskt planera in någon dag, eller iallafall några timmar, då och då som är avsatta för att ta det lugnt.
Det är ju som bekant inte direkt jättelätt att hinna andas och landa den här tiden på året. Augusti övergår till den första ”riktiga” höstmånaden och ALLT ska liksom göras samtidigt. Jobbet drar igång på allvar. Alla vänner är tillbaka i stan och man vill träffa alla nu. Träningshösten ska planeras och sparkas igång. Sen ska man ju hinna vila lite också. Och sova.

Personligen ser hösten mer än lovande ut på jobbfronten, och jag inser att det kommer att bli viktigare än någonsin med den där pauserna och bara vara-stunderna för att ladda batterierna om jag ska orka. Eftersom jag är usel på att vila – och har en tendens att ösa på tills det tar stopp och först då inse att jag behöver bromsa – tänker jag göra tvärtom den här gången. Jag tänker bromsa redan innan jag blir fartblind och jag har redan börjat.

Igår bestod min batteriladdning efter en fullproppad arbetsdag av tre timmar soffhäng på Espresso House Birger Jarlsgatan ( mysigt ställe!) med min bästa vän, och idag är det min egen soffa som får agera laddningsstation. Helgen med NTC-event, Tjejmilen och springkalas på Bosön kommer att kräva en hel del energi så jag passar på att vila nu när jag kan, och jag vet att jag kommer att tacka mig själv på söndag kväll.

Hur gör ni för att balansera era veckor? Planerar ni in vila och integöranågonting-dagar?

Live från soffan via Photo Booth.

2 kommentarer

  • Sara

    jag tänkte precis skriva om just det där. work hard (eller: live hard) och typ rest hard. jag har märkt att jag de senaste veckorna längtat efter ensamhet och tystnad – och att jag måste planera in det med. det är nog därför jag längtar så starkt efter österlen, fjällen eller halmstad. för mig representerar det vila.

  • Sara

    Jag tror nte man behöver planera in vila om man bara är lyhörd inför vad livet hittar på och beredd att lyssna på dess nycker. Det brukar komma dagar med för mycket plugg, kvällar med vänner eller perfekt strandväder. Med lagom mycket träningsvärk i bagaget kan man med gott samvete låta resten av livet ta plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.