events

Stumma ben på SATS Danderyd

Nya SATS Danderyd slog upp portarna idag, och Bloggar om träning var såklart där och kollade läget! Jessica körde två klasser – en HotMOJO och en Cykel. Jag hade som ambition att vara med på båda, men när klockan ringde imorse kände jag att kroppen ville somna om och jag offrade yogan för mer sömn och en lugn förmiddag hemma.

När jag väl kom ut till Danderyd var det fullt ös på anläggningen! Jag sprang på Ehrnholm-Åsa och Fyscoach-Åsa (som jag även har äran att vara PT-kollega med) direkt, och jag och Fyscoach-Åsa lekte lite i lekparken för vuxna (aka gymdrömmen) från Life Fitness och sedan mingla lite med diverse kända ansikten innan det var dags att hoppa på cykeln för att bränna av mitt första spinningpass på år och dar.
Jessica levererade som vanligt ett helt magiskt pass, och musiken var i vanlig ordning så bra att jag grät lite under uppvärmningen. Resten av passet, som bestod av 70/20 (70 sek fullt ös – 20 sek vila) och 40/20-intervaller, grät bara mina ben. Tanken var att vi skulle ligga precis ÖVER mjölksyretröskeln och jag gjorde som jag blev tillsagd. Jag fick kämpa ordentligt, och när timmen var förbi var benen helt slut och jag (och vad det såg ut var Sofy, Annika, Åsa och Åsa också det…) likaså. Endorfinerna sprutade dock, och återigen drog jag tanken om en återuppstart av mitt SATS-medlemsskap ett varv genom huvudet. Kanske är det nu i höst det är dags trots allt, det har poppat upp en massa fina anläggningar på sistone och fler blir det. Nyheten om en 300 kvm stor crossfit-anläggning gör ju inte saken sämre direkt.

Ni som redan är medlemmar – tar er ut till anläggningen i Danderyd, den är värd ett besök!

Gå med i Bloggar om tränings grupp på Facebook och häng med nästa gång det händer något kul!

8 kommentarer

 • Annika

  Helena! hann aldrig säga två saker till dig idag (stämmer att jag var trött!) 1. Snygg tröja du hade på dig, du passar riktigt bra i färgen! 2. Imorgon ska jag och Sara gå morgonpromenad, hör av dig om du vill med! Kram

  • Helena

   Tack! Alltid kul att skrälla med något annat än svart… 🙂 Hade gärna hängt med imorgon, men har ett litet annat promenadprojekt på gång. Vi kanske springer på varandra… 🙂 Kram!

 • Annika Anonym

  Hej,
  I och med att jag förstått att ni inom nätverket har ett samarbete med Sats vill jag vädja till er alla att uppmärksamma våra nuvarande arbetsvillkor. Jag är anställd, men törs inte påkalla uppmärksamhet då jag är rädd om min provanställning.

  Från och med mitten av augusti har Sats sagt upp avtal med alla städfirmor och nu är det vi som ska städa hela centret, från golv till toaletter. Detta ska ske under öppettider och varje personal har 2-3 timmar städ varje dag. Det innebär att vi ständigt får sätta upp en skylt i receptionen och lämna den tom. Det finns ingen som hälsar medlemmar välkommen eller kan hjälpa till. Att försöka handla blir ju också svårt… Att komma fram via telefon kan ju ta ett tag då man måste ringa flera gånger för att lyckas pricka in den stund vi är i receptionen och inte ute och städar. Den service som ni är vana vid är ett minne blott då den mesta tiden går till att städa.

  Den förklaring vi fått är att detta är ett led i att vi anställda ska synas mer på träningsytan och skapa relationer till medlemmarna. Ingen av oss förstår dock hur medlemmarna ska känna en starkare relation till oss när vi är inne och rengör toaletter och duschar och de är ute i gymmet eller väntar på att få hjälp i receptionen?

  Vi anställda har det väldigt jobbigt och kan bara uppmana våra medlemmar att uppmärksamma detta och framföra sina åsikter till Sats ledning. Jag hoppa att ni som nätverk väljer att lyfta frågan och kanske kan det hjälpa oss…

  /Anonym pga förekommen anledning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.