events,  löpning,  träningsinspiration

Våga vila

Ja, det var titeln på Rubin McRaes föreläsning igår, och det är också vad jag har ägnat mig åt hela dagen idag. Jag är löjligt sliten i kroppen efter fredagens NTC LiveTjejmilen i lördags och heldagen på Bosön igår, så idag har jag inte ägnat en enda tanke åt egen träning.
Det är särskilt ett pass från gårdagen som jag tror sitter lite värre än alla andra – Run yourself happy – backintervaller med Running Sweden klockan first thing in the morning. Upplägget? Varsågoda:

Uppjogg ca 2 km. 

Lätt löpskolning i 10 minuter.

45 sekunder smått lerig uppförsbacke x 5(!) – vila endast under joggen ner, vänd direkt och spring upp igen. 

15 sekunder maxfart över en fotbollsplan x 6 med 15 sekunder ståvila mellan varje.

Upprepa backrutinen x 5.

Upprepa fotbollsplanen x 6.

Jogga hem, ca 5 min i lugn fart.

Resultatet för ett par Tjejmilen-stela ben? DÖD. Som tur var hade jag inget mer renodlat löppass bokat för dagen. När Rubin sedan pratade om vikten av vila och återhämtning efter lunch kände jag såklart igen mycket, men hjälp vad bra det är att bli påmind ibland! Bestämde mig redan där och då att den här dagen skulle bli total vila för mina trötta ben, och istället har jag ägnat mig åt jobb, mat, 2,5 h(!) powernap mitt på dagen och mer jobb och mat. Imorgon blir det ett lätt pass, men jag sparar de större prestationerna till senare i veckan.

Sugen på att testa backpasset? Kopiera min snabba (ni ser hur snabbt det går va?) stegfrekvens nedan, men UPP MED BLICKEN. Det blir lite dåligt driv om du konstant tittar ner i marken…fråga mig. Mjölksyran kommer hur du än gör, det är bara att tugga i sig. Good luck!

Tack Sirpa för fotot i backen – nästa gång ska jag slipa till tekniken!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.