styrketräning

Dagbok?

Jag är helt digitaliserad i mitt jobb som PT. Länge skrev jag alla kunders träningsprogram för hand med penna och papper, men sedan en tid tillbaka ligger allting prydligt i Numbers i min iPad. Även om jag saknar att skriva för hand ibland så är det otroligt skönt och smidigt att ha allt på samma ställe, helst när jag flänger så mycket fram och tillbaka och leker kontor både här och där.

När det kommer till min egen träning är jag dock fortfarande väldigt analog. Jag har svårt för att släpa runt på iPad:en på gymmet när jag är toksvettig om händerna och tycker inte att jag får den rätta känslan med den. Istället har jag allt som oftast en post-it med mig – antingen med ett färdigskrivet program eller en helt blank om jag kör ett spontant pass på känsla, och då skriver jag istället ner längs vägen vad jag gör. I nästa steg knappar jag sen in det på FunBeat, där jag tycker att jag får en bra överblick över vad jag har pysslat med på sistone. Dessutom kan jag hänga med lite vad andra gör, vilket är både intressant och inspirerande!

Idag körde jag ett högst spontant styrkepass där jag gjorde precis det jag var sugen på, inget annat. Ibland behöver jag sådana pass, annars kan jag lätt tröttna på styrketräningen och istället bara springa, springa och springa. Uppenbarligen fungerade det bra trots att det inte var så uppstyrt och planerat, med tanke på att jag hade svårt att hålla skeden stilla när jag skulle äta mitt mellis efteråt…och den lilla rosa lappen fungerade den med, även om t.o.m. jag såhär i efterhand har svårt att tolka mina egna mjölksyreskakiga kråkfötter.

Skriver ni träningsdagbok? 

4 kommentarer

  • soffan

    Nope. Men så hinner jag ju sällan träna annat än de klasser jag kör, och de är ju hyfsat samma varje vecka, så de har jag lite koll på såklart.

  • Oscar

    Jepp, har en hederlig gammal träningsdagbok, trots tekniken finns det inget som slår att sitta och bläddra i en tummad gammal dagbok.

  • Daniel.N

    Kör det i särklass bästa – trainingpeaks.com finns inget jag har sett som kommer ens i närheten, kostar lite men vill man ha det bästa så..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.