filmer,  resor

>Oslagbart tidsfördriv för vagabonder

>

Tittade in hos Sophie och tittade på ett klippet med den dubbade italienska reklamfilmen med Ibra som hon lagt ut…
Dubbning i sig är ju som företeelse värt ett eget kapitel. Otroligt märkligt att hindra människor från att få höra, och kanske även lära sig, ett annat språk om ni frågar mig…men så är jag kanske också fel person att diskutera detta med, jag som läste minst ett par språk för mycket för mitt eget bästa under min gymnasietid… 🙂
Hur som helst. På tal om dubbning. I somras åkte jag och några kompisar till Visby, och vi åkte såklart med den inte så roande Gotlandsfärjan. När man vet att en kul helg väntar och resan känns lite för lång är det ganska lätt att man blir väldigt uttråkad. Ni vet hur det är…alla är uppspelta och happy i början, men efter ett tag vill man bara komma fram, inte sitta och titta på ungdomar som blir fullare och fullare (inte medelålders dito heller för den delen).
Vi satt som hösäckar i våra säten och slötittade på ”Se upp för dårarna” som visades på tv-skärmarna. Ingen av oss hade dock några hörlurar så vi satt i själva verket och tittade på stumfilm, vilket ni förstår själva inte var särskilt roligt…
”Nej, såhär kan vi ju inte sitta” kom någon på. ”Ska vi dubba filmen?” Detta visade sig (tack Mackan) vara en av de bästa idéerna på hela helgen. Sjukt roligt! Vi som orkade vara med valde en karaktär i filmen (vissa skulle prompt överkursa med att vara två eller tre, vilket visade sig förödande i vissa scener när alla var med samtidigt) och sen var det bara att köra! För er som har sett ”Se upp för dårarna” så kan jag säga att ”vår” film inte handlade speciellt mycket om två tjejer som hade som mission att komma in på Polishögskolan…det spårade såklart ur och slutade med ihållande skrattkramp. Att vi precis hade druckit ett glas vin till lunchen (ok, och en drink innan) gjorde ju inte det hela tråkigare direkt.
Ni måste verkligen testa när ni får tillfälle, helt oslagbart som tidsfördriv…vilken dålig film som helst kan bli en blockbuster värd en Oscar!
Foto privat, någonstans i Visby, alldeles för sent.

.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.