kärlek

>Kärlek – livets drog

>

Alltid när jag promenerar har jag en tendens att fastna i en diskussion med mig själv. Att få vara ute i friska luften och andas djupa andetag är otroligt tankebefrämjande…på gott och ont självklart.
Imorse när jag gick hemifrån ut i ett kolsvart Stockholm fastnade mina tankar på kärlek.

♥ Vad är kärlek egentligen?
♥ Kan något överträffa känslan av välmående orsakad av kärlek?
♥ Är all kärlek bra och när övergår den annars till att bli dålig för dig?
♥ Finns det något som kommer i närheten av smärtan av olycklig kärlek?
♥ Varför kan inte alla människor känna kärlek och känns det lika för alla när den väl slår till?
♥ Rostar verkligen aldrig gammal kärlek?

Hann självklart inte reda ut allt detta, men kunde konstatera att kärleken har oändligt många ansikten, både goda och onda…och att kärlekens gåta förmodligen aldrig kommer att redas ut helt och fullt.

Kom dock fram till att det viktiga är att reda ut vad kärlek är för dig och sedan se till att omge dig med din kärlek så mycket du kan, hela tiden.
Jag strävar dagligen efter det och har ibland så mycket kärlek i kroppen att det känns som om den ska spricka – en egenskap jag älskar att jag har!

Vad är kärlek för dig?
Foto privat. Jag och älskade C spårar ur på ett hotellrum i Sousse, Tunisien. Äkta kärlek.

.

8 kommentarer

 • H C Barregren

  >Sån där är jag med, precis så, och jag går varje dag. Tänk så många fantastiska blogginlägg jag tänkt ut under mina promenader. Tyvärr är jag (till skillnad från dig) för trött för att skriva ner dem när jag kommer hem, hehe, det är bara gubbarna i huvudet som får läsa dem…

  krams!

 • Katinka

  >Haha, vilken kul bild och vilket fint ämne med kärlek. Jag tror inte heller vi kan få för mycket av det, men kärlek är svårt samtidigt. Kan både föra en framåt och hämma ens utveckling och ja, som du säger, det finns så mycket olika sorters kärlek.
  Hoppas din dag blir en kärleksfull sådan!

 • Miss Agda

  >Jag får också alltid så himlans mycket idéer o tankar då jag är ute o går/springer.
  Om jag formulerar om din fråga lite o svarar då. Hur vet man att man älskar någon? SV: Man är beredd att göra vad som helst för den människan och man blir varm inombords då man tänker på den människan. Man har en stor respekt för den människan. Precis så känner jag för min sambo och jag kan ibland känna kärleken så starkt att -precis som du skiver- det känns att man håller på att spricka.

  Ha en bra dag!

 • mamma

  >KÄRLEKEN skapar ett Vi utan att förstöra ett ”JAG”
  Försöker någon att ”ändra” mej…enkelt…då e de ju inte MEJ den personen känner kärlek inför.
  Jag är Jag, Du är Du…
  KramKram Kära Dotter…ha en fortsatt bra dag*L*

 • carolina

  >för mig är kärleken ganska ny, men jag märker att det gånger jag känner så starkt att jag inte riktigt kan uttrycka mig i ord, utan beröring och överväldigande känslor i bröstet duger, då känner jag kärlek. läste en intressant artikel nyligen om att man iframtiden kommer kunna framkalla den här nykärs-känslan via tablett… läkarna ansåg att kärlek bara var en neurokemisk reaktion. hm?

 • Solli

  >Kärlek är något vackert och något man kan ha för sig själv, personer och upplevelser som får en att känna sig varm inombords. Kärlek är som en brinnande låga, den ger värme, trygghet och en känsla av välbehag :o)

 • MIkke mus

  >førsta kommentaren før mig hær Helena 😛 Æmnet du har valt ær ett av de som jag har mest problem med. Før de førsta så tror jag inte gammal kærlek rostar. Dels før de jag fortfarande kommer på mig sjælv, med att tænka om hur bra jag hadde de med min førsta stora kærlek. Sen ær inte all kærlek den samma , enligt mig. Den størsta kærleken jag har haft i livet ær inte någon tjej heller, utan min farmor. Ingen typ av kærlek kan mætas med den jag har till henne. Skumt men sant. Kærlek ær før mig de som gør mest ont i hela værlden. Sant att kærlek ar en fantastisk ting i ens vardag, men den gør fan så ont nær de skiter sig. Jag tror inte på evig kærlek heller. I dagens superstressade vardag, blir kærleken oftast øversedd av de flesta mænniskor. Detta pga att mænniskan blir mer och mer egoistisk. Næææ vill man ha ækta kærlek, får man nog finna sig en tidsmaskin å resa 50 år bakåt i tiden 😉 Till slut vill jag bara sæga att kærlek ær en stark kænsla, dumt bara att den så ofta gløms bort.

  Tack før mig!!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.