mat,  mysterier

>Primavera!

>

Läste i tidningen i morse att det nu officiellt är vår i huvudstaden, dygnsmedeltemperaturen har tydligen legat mellan 0 och 10 grader 7 dygn i sträck nu. Idag kan man faktiskt känna att det är så, lite varmare och sol! Äntligen!
När det är vår blir man sugen på glass eller något annat sött och läskande. Eller jag blir det iallafall. Något jag blev otroligt osugen på just idag är dock jordgubbsmilkshake från Burger King. Efter att ha läst kapitlet Svårfångade aromer i boken Den hemlige kocken (skriven av Mats-Eric Nilsson, rekommenderas!) får man nämligen reda på att et inte alls är jordgubb den smakar, utan bara än väl avvägd mängd av följande:
Amylacetat, amylbutryat, amylvalerat, anetol, anisylformiat, bensylacetat, bensylisobutyrat, smörsyra, cinnamyl isobutyrat, cinnamylvalerat, konjaksessensolja, diacetyl, dipropylketon, etylacetat, etylamylketon, etylbutyrat, etylcinnamat, etylheptanoat, etylheptylat, etyllaktat, etylmetylfenylglycidat, etylnitrat, etylpropionat, etylvalerat, heliotropin, hydroxyfenyl-2-butanon, alfa-ionon, isobutylantranilat, isobytulbutyrat, citronessensolja, maltol, 4-metylacetofenon, metylantranilat, metylbensoat, metylcinnamat, metylheptinkarbonat, metylnaftylketon, metylsalicylat, mintessensolja, neroliessensolja, nerolin, nerylisobutyrat, voilrotssmör, fenetylalkohol, rosenvattenrometer, gamma-undekalakton, vanillin och lösningsmedel.
YUMMIE!
Burger Kings motto är Have it your way. Jag vet en sak, ovanstående 48 ingredienser är inte my way iallafall. Om det är din way, ja, det är upp till dig.

.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.