frågestund yoga

>Här har ni mig!

>Äntligen hemma i soffan, totalt utmattad efter en stressig dag på jobbet och ett svettigt BodyCombat-pass, och det är dags att börja svara på era frågor!

Första frågan kommer från Nina:
Har precis hittat hit, via yogan, och skulle tycka det var jätteroligt om du berättade lite om din yogaresa. Du är, eller har varit, inne på Vinyasa flow?
Min yogaresa har nog precis börjat. Testade yoga för första gången för ett par år sedan, och tyckte då bara att det var obehagligt. Blev yr av att stå med huvudet hängande, kroppen var stel och jag tyckte inte alls att det var skönt, bara trist.
Något år senare gav jag det en ny chans, och började köra en gång i veckan. Tvingade mig själv dit varje fredagmorgon men tyckte fortfarande att det var trist, men något jag borde göra för att variera min träning. Det höll inte och jag gav upp efter några veckor.
Vändpunkten kom för ett knappt år sedan när jag tog en klass för Lena Järpsten. Denna människa fångade hela mig och förvandlade yogan till något jag plötsligt kunde njuta av och för första gången kände jag att det gav mig någonting.
Efter ett par gånger med Lena kom jag på mig själv en morgon med att ligga och gråta på yogamattan, mitt under avslappningen. Där och då insåg jag att yogan har en minst sagt stor påverkan på kroppen!
Min bästa vän kommenterade också flera gånger hur lugn hon tyckte att jag var varje tisdag efter att jag yogat på morgonen. Kände också själv att jag hade mycket lättare att hantera stress de dagar jag hade börjat på yogamattan, och att inga problem var för svåra att lösa.
Jag vet fortfarande inte vad det är, men jag är smått beroende av yogan nu, trots att jag fortfarande bara går en gång i veckan. Varje måndag när jag går och lägger mig längtar jag verkligen efter att få vakna nästa morgon och få ta en promenad till min yogatimme – helt fantastisk känsla! Min kropp har blivit otroligt mycket smidigare och starkare, och jag har redan klarat av mycket på mattan som jag aldrig trodde att jag skulle klara.
Efter att ha träffat Lara Baumann förra veckan är jag nu mer inspirerad än någonsin och kommer att ägna mycket tid i sommar åt hennes Quantum Yoga och se vad den kan göra med mig.
Som sagt, min yogaresa har bara börjat och jag är väldigt nyfiken på fortsättningen…
Nina – tack för din fråga, hoppas att du fick veta det du ville!.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Irina
  11 juni, 2009 at 21:02

  >SV: Ja, man VILL faktiskt blanda sig i samtalet och ge sin synpunkt. Hade speciellt svårt att hålla mig när en av dem övervägde nån sorts tribaltatuering med ormar… Men det gick bra. Sitter hemma nu utan att ha gjort bort mig.

 • Reply
  Bumbi
  11 juni, 2009 at 22:41

  >Yoga är nog bra för många saker, inte bara rent fysiskt.. Själv har jag haft en kortare period med Yoga hemma men aldrig kommit iväg på någon klass.

 • Reply
  Nina
  12 juni, 2009 at 09:02

  >Vilket uttömmande svar, tack för att du delade med dej! Yogan är så obeskrivbar, samtidigt som den är ytterst påtagbar 🙂
  Vi yogar vidare tillsammans!
  Ha en underbar helg!

 • Reply
  Ingela
  12 juni, 2009 at 10:12

  >Vad spännande och intressant! Jag ska försöka komma iväg på ett pass och testa. I och med att jag "misshandlat" mig kropp genom att inte stretcha på SÅ länge skulle jag behöva mjuka upp den och då måste ju yoga vara bra. Även för själen tror jag yogan är jättebra.

  Önskar dig en fin helg! Och jag ska följa dig med spänning och se var den nya resa, som börjar idag "Dagen D", tar dig!

  Kram!

 • Leave a Reply