resor

>En resa i tid och rum

> Min morgonrunda blev lite längre än vanligt idag, solen och den friska luften gjorde det svårt att vända hemåt.
Passerade det som var mitt hem fram till för snart 1,5 år sen. Tiden då jag delade allt med mitt livs hittills största kärlek, och att gå förbi vår gamla port framkallade en hel del minnen… Starka vardagsminnen självklart, men framför allt minnen från alla resor vi gjorde.

Den nykära och spontana resan till Thailand. Iskylan i Peking. Gräsmattelunchen i Köpenhamn. Tåget genom det oändligt stora Kina. Den nattliga båtresan över till Hainan Dao. Den vita sanden på Miami Beach. Sena nätter på Menorca. Den galna hastigheten nedför autobahn. Slotten i Österrike. Ekorre-besökt picnic i San Diego. Vår silverfärgade cabriolet genom Kalifornien. Hettan i Slovenien. Adrenalinet i skidbackarna i Åre. Pastan i Bolzano. Underbara burritos i Mexico. Tuppluren vid Gardasjön. Värmeslag på Gili Meno. Gondolerna i Venedig. Solrosorna i södra Tyskland. Helena som akutfrisör på en terass i Kroatien. Kändisjakt i Hollywood. Ett kilo räkor i Smögen. Varmt glühwein i Prag. Vågbrottning på Bali. Strömavbrott och skorpioner på Gili Trawangan. Lufttorkad skinka i Montagnana. Glassen i Verona. Benkyrkan i Kutna Hora. Terracottaarmén i Xian. Julpyntet i Hong Kong.

Så mycket minnen, så stor tacksamhet.
Tacksamhet över att jag fick lära känna honom. Se världen med honom. Men också tacksamhet över att jag vågade lita på min magkänsla, lämna det bakom mig och se det för vad det är.
Minnen..

10 kommentarer

 • Pain is just weakness leaving your body

  >Du är klok du :0) Tänk om alla kunde tänka tillbaka med samma ödmjukhet som du!!!

 • Bumbi

  >Naturligtvis hoppade jag tillbaka till inlägget länkat till 1½ år då jag inte ännu läst ikapp i Din blogg.. Starkt att bryta upp, de flesta går bara på i gamla spår och hoppas på det bästa. Sen det där med att såra andra, så här efteråt så håller han säkert med om att det var det bästa för att DU skulle må bra.
  Minnen är ju minnen och Du har återigen helt rätt inställning..

  Bamsekram på Dig!

 • Katinka

  >Ja, det låter som vackra minnen. Det är fint med minnen tycker jag. För mig åtminstone är det ofta så att jag skjuter undan det jobbiga i minnet och efter en tid minns bara det bra. Lätt att bli lite melankolisk då, men jag känner också ofta stor tacksamhet mot de personer jag delat något underbart fint med – vänner eller relationer.

 • Miss Upsey Daisy

  >Reseminnen är det värsta.. Brottas själv men några sedan mitt uppbrott men det var rätt nyligen så.

 • Miss M

  >Du är verkligen en SÅ stark människa Helena, och det är med både beundran och respekt som jag läser detta inlägg samt det för ett år sedan som du länkade till.
  Jag beundrar dig så och inser samtidigt att det är såna förebilder jag vill ha och dras till.
  Är så glad att jag "lärt känna dig" *kram*

 • Ellinor

  >Underbart att läsa att du kan se tillbaka på tiden som en gång var och minnas allt fint som var. Ni delar många vackra resminnen tillsammans och det är sådana som berikar livet. Hoppas att du med tiden skapar dig flera.
  Massor med kramar till dig

 • Ellinor

  >Underbart att läsa att du kan se tillbaka på tiden som en gång var och minnas allt fint som var. Ni delar många vackra resminnen tillsammans och det är sådana som berikar livet. Hoppas att du med tiden skapar dig flera.
  Massor med kramar till dig

 • Vida

  >Oj, vilken resa i tid och rum och vad ni rest tillsammans.. men ibland så tar livsresan nya svängar.

  kramen från mig

 • Emliscious

  >skönt att kunna känna så
  att det är minnen, älskade uppskattade minnen
  även om det kan vara bitterljuvt
  Det är en ny tid nu!

 • Åsa

  >Vilka resor du har gjort Helena! De minnena ska du bevara oavsett om det är ett avslutat kapitel och du har gått vidare med ditt liv. Resminnen är oftast härliga minnen.
  Du skriver en väldigt bra blogg om ditt liv och är en mycket fin människa som bryr sig om andra. Det är jätte bra att du tänker på dig själv och lyssnar på ditt hjärta. Men tänk också på att ta hand om dig själv och vila när du behöver det. Jag känner igen mig i dig. Det här med att man vill göra så mycket. I bland kan det suga musten ur en även om man är en person som gillar när det händer saker.

  Någon träning på SATS i veckan?

  Ha en bra dag!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.