endorfiner,  träning

>Skillnaden mellan en instruktör och en instruktör

>

Alltså, vilken skillnad det kan vara mellan gruppträning och gruppträning. Mellan en rolig timme och en värdelös timme. Mellan en instruktör och en energiboostare.

Jag har en ledig dag och hade för dagen satt upp ett litet träningsmarathon för mig själv – tre klasser på en dag. En sån dag behöver man vara pigg och ha en massa energi i kroppen.
Min dag började med att jag vaknade tidigare än tänkt, kunde inte somna om och sen var jag oroligt seeeg hela morgonen. Eftersom jag visste att tre träningspass väntade hade jag förbjudit mig själv att ta min morgonrunda, något som annars brukar göra att jag kommer igång på morgonen. Ovant att ha en morgon i soffan, men förmodligen nyttigt.
Vid 12 vad det dags för första klassen, BodyPump. Släääpade fram vikterna och ville nästan ta en powernap på brädan när jag väntade på att klassen skulle sätta igång…
– Uppvärmningslåt. Segt. Lite tråkigt. Ofokuserat.
– Knäböj. Stelt. Tungt. Lite roligare. Pepp från scenen. Svetten börjar rinna.
Sen hände något. Det var här vikten av en bra instruktör visade sig idag.
– Bröst. Den här låten sätter igång. Mer pepp. Svetten forsar. Fullt fokus. Stark!

Resten av timmen känner jag mig starkast i världen, och det beror till största delen på att jag väljer att hämta den energi som bjuds från scenen. Hade det nu stått en lat och oinspirerad instruktör där framme hade min timme blivit riktigt jobbig, och mitt första pass för dagen hade förmodligen blivit det sista, så seg kände jag mig innan.
Nu står istället motsatsen där. Han svettas, inspirerar, peppar och bara vägrar att tillåta någon att lägga av, vilket gör att jag nu sprudlar av endorfiner och känner mig maximalt peppad inför två timmar BodyCombat i eftermiddag! TACK för det!
Foto privat. Fredrik och Leon, stans två bästa BodyCombat-instruktörer, här i teamklass på Best of the Best 2008.

.

11 kommentarer

 • Irina

  >En bra ledare (eller instruktör som i detta fall) är inget man kan skola sig till. Vissa människor är helt enkelt såna av naturen och har man nöjet att stöta på en sådan kan man skratta sig lycklig. En energiboost när man själv känner sig hängig är verkligen guld värd. 🙂

 • Emliscious

  >härligt maraton du lagt upp!! =)
  men du har så rätt, det är skillnad på på instruktörer… varit med om klasser allt för många dåliga instruktörer och dålig musik… avskräckt mig från gruppass tyvärr…

 • MAJA: Style & Life by Leia

  >Härligt…..tråkigt att jag inte riktigt har tillfälle att träna för någon riktigt duktig och inspirerande instruktör…..men näää….det är inte värt dom dyra slantarna om man bara kan gå ibland….och så ser det väl ut att vara bebisförälder. Nu ska skorna och regncapen på…..uppdrag: ut å traska i regnet ska inledas:)

  Kramar

 • Ellinor

  >Jag vet inte vad det är för fel på min spotify, men jag kan aldrig öppna dessa länkar 🙁 Var ju lite nyfiken på vad det var för låt som fick dig att gå igång sådär. Tänk vad lite musik och rätt attityd från människor runt omkring en kan påverka!
  Hoppas att resten av dagen följde i samma härliga anda som dagens första träningspass!
  Kram

 • Christoffer Hedlund

  >Jo det är verkligen skillnad på olika instruktörer. En instruktör SKA vara peppande, entusisasmerande och powerboost på ens motivation! Måste väl vara en grundplåt för det flesta instruktörer tycker jag väl eller?

 • Sandra

  >Bra jobbat! Jag tycker även att Petter är väldigt bra som body combat-instruktör. Leon var här i Åre för ett tag sedan och jag blev alldeles salig över hans danska 🙂 Sådan positiv känsla.

 • Julie

  >Du har helt ret! Det betyder alt hvordan instruktøren motiverer. Jeg er jo selv instruktør i spinning og tænker meget på, at jeg skal være motiverende og inspirerende.
  Ha' en herlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.