el camino,  kloka ord

>Har jag blivit religiös?

> Jag är en tänkare. Funderare. Kanske till och med grubblare. Ni som har varit med mig ett tag har fått er beskärda del av Helena-grubblerier, och fler kommer det med all säkerhet att bli…
En kollega till mig är rätt lik mig på det sättet. Tänker. Funderar. Analyserar. Vrider och vänder. Vi har onekligen haft ett och annat samtal om allt och inget över morgonkaffet. Givande.

Härom veckan tipsade han mig om en man som han absolut ville att jag skulle ta mig tid att bekanta mig med, en man vars föreläsningar han mer än en gång har sett på tv och på nätet. Prem Rawat. Ge honom en chans, sa min kollega, jag tror att du kommer att gilla honom.
Jag skrev ner hemsidan www.wordsofpeace.se på en post it-lapp, sen föll den lite i glömska. Ända till för en dryg vecka sedan, samma dag som jag skulle ge mig ut och testa mina kängor för första gången…då hittade jag lappen på mitt bord. En stunds surfande ledde mig tillslut in på iTunes där jag hittade en hel rad av hans föreläsningar helt gratis. Laddade ner alla jag hittade, stoppade i hörlurarna i öronen och gav mig ut på min första promenad med kängorna som ska bära mig över Spanien.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Den här mannen klev rakt in i mitt hjärta och jag är helt uppslukad av hans ord. Han säger så mycket kloka saker att jag bara gick runt med gåshud på armarna och log, skrattade högt för mig själv och ibland var det väldigt nära att jag fällde en tår. Jag ha svårt att förklara tyngden i det han säger, och vill istället be alla att gå in här, klicka på föreläsningen ”För att du lever” och ge er själva 25 minuter av ert liv. Lyssna. Reflektera. Lev livet.

Vita non est vivere, sed valere vita estdet är ingen slump att det en gång blev ledorden för min blogg… Sov gott.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.