el camino

>Max 6 kilo

>Söndag. Sen måndag. Sen är det tisdag och jag sätter mig på ett flyg till Paris. På onsdag har jag tagit mig över hela Frankrike, kommit fram till Saint Jean Pied de Port och där startar (äntligen!) mitt lilla äventyr…
Vet ni hur knepigt det kan vara att packa en väska för 3,5 veckas semester när den bara får väga knappt 6 kilo? Nu gäller det verkligen att börja med det viktigaste och jobba sig nedåt på listan. Intressant ändå vad man prioriterar bort i en sån här situation (hej då varenda skönhetsprodukt!), och vad som plötsligt känns livsnödvändigt (hej allt som motverkar skavsår och dämpar smärta!).
Det är liksom inte läge att göra en klassiker den här gången och packa för mycket. Wish me luck…
Foto privat.

16 kommentarer

 • Magdalena

  >Kör fjällvandringsvarianten: lägg fram allt du vill ha ex på sängen. Gå ut från rummet en ½ timme och ta bort hälften av grejerna. Upprepa 3-4 ggr tills du har 6 kg kvar! Lycka till på ditt spännande äventyr. Har du lästa A Sjödins bok "En kvinnas resa"?

 • Helena

  >Magdalena – allt ligger på sängen nu, och jag tror faktiskt inte att jag behöver plocka bort någonting..! 🙂 Har läst boken, och den gjorde inte mitt beslut att gå svårare att ta kan jag säga…

 • Anders Stävhag

  >Hej där blivande pilgrim!
  Har vandrat till santiago, till rom, abrahams väg genom jordanien i julas och nu blir det till jerusalem i april. Såg på ditt packningsbekymmer..och duu compeedplåster, strunt i det..blåsorna spricker på rätt ställe istället och blit till en hård hud, bättre att ha antiinflammatoriska tabletter med sig för det..har du kollat min packning daterad den 4 februari i år? jag följer dig tills jag själv åker den 8:e april men hoppas kunna läsa mer medan jag själv vandrar! Hör av dig om det är något på 073-8233887 Lycka till! / Anders

 • Helena

  >Anders – tusen tack för tipsen! Har ju vandrat lite mer än 10 mil i kängorna nu och har inte fått ett enda skavsår…så Compeeden ryker då! 🙂 Ska bli kul att följa dig när jag kommer hem! Lycka till!

 • Lady Thirty

  >åh vad spännande det ska bli att få läsa om ditt äventyr sen 🙂
  hoppas ditt packande går bra, eller det vet jag att det gör!

  kramelikramar

 • Andréa

  >Ojoj det där skulle jag aldrig klara! Jag har alltid minst dubbelt så mycket som jag behöver med mig 🙂

 • soffan

  >Guuud så spännande det verkar!! Jag har aldrig tänkt tanken på något liknande äventyr, men när jag läser din blogg blir jag galet sugen. Inspirerande och cool är du :)!

 • mamma

  >Lycka Till min kära på Din vandring.
  Du fixar detta,envis som Du är och alltid har varit. 🙂
  Ser möjligheter i stället för omöjligheter.
  Tack för att Du är så vältränad.
  Jag ska hantera mej själv på bästa sätt.
  Hålla min ångest utanför min kropp…blir väl städning varenda dag.
  Tur att jag har ett jobb,som kräver att jag måste ha full kontroll på mej själv.
  Mina tankar finns hos Dej…kom ihåg att jag sitter på Din axel…som tur är inte med hela min tyngd haha.
  Varm kram

 • Kotte

  >Jag packar alltid bara ett handbagage på högst 8kg, var jag än åker. Anskyr att vänta vid bagabebandet. Efter många år av packande så är det inte det minsta svårt längre 🙂

  Önskar dig all lycka till på din resa. Är med dig i tanken. Så otrolig häftig resa att göra.

  Kramar!

 • Anonymous

  >Hahaha – fasiken vilket coolt äventyr Olmåsarn! Jag har följt dig med nyfikenhet o nu ska du fan iväg. Undrade först varför du promenixade till jobbet o hällde vatten i skorna hoho. Man lär sig nåt nytt varje dag. Kommer du kunna mikroblogga via sms eller hur fan gör du med det? o va vinner du när du klarat äventyret? En man och evig kärlek va?

  KRAM MACKAN

 • Sofy

  >Jag tror du hittar en bra kombination! Härligt att höra att du ännu inte fått skavsår, men de kanske kommer… jag ska hålla alla tummar för att vandringen blir fantastisk! Kram Sofy

 • Ann

  >Åhhh, så spännande! Du är så himla grym, kvinna!Ser fram emot interaktiva rapporter då och då…
  Många många kramar!

 • Vida

  >Önskar dig mer än lycka till.. 6 kg är en utmaning.. speciellt när man måste ha utrustning och kläder för alla väderlekar med sig.. åh det ska bli så spännande att följa dig på färden 🙂

  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.