el camino

>Max 6 kilo

>Söndag. Sen måndag. Sen är det tisdag och jag sätter mig på ett flyg till Paris. På onsdag har jag tagit mig över hela Frankrike, kommit fram till Saint Jean Pied de Port och där startar (äntligen!) mitt lilla äventyr…
Vet ni hur knepigt det kan vara att packa en väska för 3,5 veckas semester när den bara får väga knappt 6 kilo? Nu gäller det verkligen att börja med det viktigaste och jobba sig nedåt på listan. Intressant ändå vad man prioriterar bort i en sån här situation (hej då varenda skönhetsprodukt!), och vad som plötsligt känns livsnödvändigt (hej allt som motverkar skavsår och dämpar smärta!).
Det är liksom inte läge att göra en klassiker den här gången och packa för mycket. Wish me luck…
Foto privat.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Magdalena
  28 mars, 2010 at 10:52

  >Kör fjällvandringsvarianten: lägg fram allt du vill ha ex på sängen. Gå ut från rummet en ½ timme och ta bort hälften av grejerna. Upprepa 3-4 ggr tills du har 6 kg kvar! Lycka till på ditt spännande äventyr. Har du lästa A Sjödins bok "En kvinnas resa"?

 • Reply
  Helena
  28 mars, 2010 at 11:03

  >Magdalena – allt ligger på sängen nu, och jag tror faktiskt inte att jag behöver plocka bort någonting..! 🙂 Har läst boken, och den gjorde inte mitt beslut att gå svårare att ta kan jag säga…

 • Reply
  Anders Stävhag
  28 mars, 2010 at 11:09

  >Hej där blivande pilgrim!
  Har vandrat till santiago, till rom, abrahams väg genom jordanien i julas och nu blir det till jerusalem i april. Såg på ditt packningsbekymmer..och duu compeedplåster, strunt i det..blåsorna spricker på rätt ställe istället och blit till en hård hud, bättre att ha antiinflammatoriska tabletter med sig för det..har du kollat min packning daterad den 4 februari i år? jag följer dig tills jag själv åker den 8:e april men hoppas kunna läsa mer medan jag själv vandrar! Hör av dig om det är något på 073-8233887 Lycka till! / Anders

 • Reply
  Helena
  28 mars, 2010 at 11:14

  >Anders – tusen tack för tipsen! Har ju vandrat lite mer än 10 mil i kängorna nu och har inte fått ett enda skavsår…så Compeeden ryker då! 🙂 Ska bli kul att följa dig när jag kommer hem! Lycka till!

 • Reply
  "oroshjärta"
  28 mars, 2010 at 11:23

  >Awh! Lycka till! Spännande!

 • Reply
  Lady Thirty
  28 mars, 2010 at 13:59

  >åh vad spännande det ska bli att få läsa om ditt äventyr sen 🙂
  hoppas ditt packande går bra, eller det vet jag att det gör!

  kramelikramar

 • Reply
  Andréa
  28 mars, 2010 at 14:03

  >Ojoj det där skulle jag aldrig klara! Jag har alltid minst dubbelt så mycket som jag behöver med mig 🙂

 • Reply
  soffan
  28 mars, 2010 at 14:14

  >Guuud så spännande det verkar!! Jag har aldrig tänkt tanken på något liknande äventyr, men när jag läser din blogg blir jag galet sugen. Inspirerande och cool är du :)!

 • Reply
  mamma
  28 mars, 2010 at 14:23

  >Lycka Till min kära på Din vandring.
  Du fixar detta,envis som Du är och alltid har varit. 🙂
  Ser möjligheter i stället för omöjligheter.
  Tack för att Du är så vältränad.
  Jag ska hantera mej själv på bästa sätt.
  Hålla min ångest utanför min kropp…blir väl städning varenda dag.
  Tur att jag har ett jobb,som kräver att jag måste ha full kontroll på mej själv.
  Mina tankar finns hos Dej…kom ihåg att jag sitter på Din axel…som tur är inte med hela min tyngd haha.
  Varm kram

 • Reply
  Kotte
  28 mars, 2010 at 15:07

  >Jag packar alltid bara ett handbagage på högst 8kg, var jag än åker. Anskyr att vänta vid bagabebandet. Efter många år av packande så är det inte det minsta svårt längre 🙂

  Önskar dig all lycka till på din resa. Är med dig i tanken. Så otrolig häftig resa att göra.

  Kramar!

 • Reply
  Anonymous
  28 mars, 2010 at 15:15

  >Hahaha – fasiken vilket coolt äventyr Olmåsarn! Jag har följt dig med nyfikenhet o nu ska du fan iväg. Undrade först varför du promenixade till jobbet o hällde vatten i skorna hoho. Man lär sig nåt nytt varje dag. Kommer du kunna mikroblogga via sms eller hur fan gör du med det? o va vinner du när du klarat äventyret? En man och evig kärlek va?

  KRAM MACKAN

 • Reply
  Sofy
  28 mars, 2010 at 17:41

  >Jag tror du hittar en bra kombination! Härligt att höra att du ännu inte fått skavsår, men de kanske kommer… jag ska hålla alla tummar för att vandringen blir fantastisk! Kram Sofy

 • Reply
  Ann
  28 mars, 2010 at 19:13

  >Åhhh, så spännande! Du är så himla grym, kvinna!Ser fram emot interaktiva rapporter då och då…
  Många många kramar!

 • Reply
  Alexandra
  28 mars, 2010 at 20:16

  >LYCKA TILL! Du är fantastiskt modig och häftig som gör det här.

 • Reply
  Miranda
  29 mars, 2010 at 15:25

  >Vad kommer du äta?? 🙂 Du är grymt häftig som gör detta!

 • Reply
  Vida
  29 mars, 2010 at 20:26

  >Önskar dig mer än lycka till.. 6 kg är en utmaning.. speciellt när man måste ha utrustning och kläder för alla väderlekar med sig.. åh det ska bli så spännande att följa dig på färden 🙂

  Kramar

 • Leave a Reply