resor

>Jag flyttar och blir sambo!

>Ja, temporärt alltså. Fr.o.m. imorgon och en vecka framåt kommer nämligen min närmaste t-banestation inte att heta Fridhemsplan och ligga i Stockholm, utan snarare Columbus Circle och ligga i New York City! Mina tre sambos kommer att bestå av min bästa vän och mina två älskade bröder, som tillsammans gav mig resan i 30-årspresent…underbara!
I en hel vecka ska vi njuta av en helt fantastisk stad. Umgås, shoppa, skratta, äta gott och bara vara. Jag har sett fram emot det här sedan slutet av september förra året, och nu är det äntligen dags! Ironiskt nog flyger vi med Icelandair via Reykjavik, så jag håller alla tummar jag har att det nya askmolnet som uppenbarligen föddes imorse bara försvinner nu. Poff, borta liksom.

Veckan är hyfsat oplanerad, vilket känns otroligt skönt. Ingen stress, ingen press och inte en hel lista med saker som skall bockas av – underbart! Dock har ju jag och mina bröder samma gener, och vissa av er vet ju hur uppstyrd och planerande jag kan vara…så jag är rätt säker på att vi har en mer eller mindre lång to do-list innan vi landar på JFK. Behöver jag ens kommentera faktumet att min lillebror har gjort en valutaomvandlare som han har printat i miniformat och laminerat, för att vi ska slippa huvudräkningen i shoppingens hetta? Say no more.

Det enda jag har på min agenda är min i dagsläget mer eller mindre icke existerande shopping (saknar!), en och annan sojalatte på Starbucks, promenader i solen (kolla väderprognosen!) i Central Park och sen skulle jag gärna besöka någon av alla hundratals stand up-klubbar som finns i stan. Har konsulterat en expert på området, så nu har jag full koll! Lite skratt har ju ingen dött av, även om jag vet att kvartetten som checkar in på Arlanda vid lunch imorgon inte brukar ha problem med att framkalla det även utan komiker….

Jag har bara varit i NYC en gång tidigare och har förmodligen inte ens sett en promille av stan. Någon som har tips på saker som kanske inte nämns i alla guideböcker, men som bara inte får missas?

11 kommentarer

 • Pernilla

  >Ni kommer att få det tokunderbart over there! Smart bror som fixade en valutaomvandlare!
  Ha så roligt och var rädd om Dig och Er!
  Kram

 • soffan

  >Mein gott vad kul! NY är världens bästa stad, så jag är självklart svårt avundsjuk :). Ha en förtrollande vecka!!

 • Sofie RW

  >Vi missar varann med en vecka då… jag åker dit nästa måndag (med en sväng till Boston först). Min rekommendation gällande NYC är att bara vandra runt på random; man upptäcker 100 nya saker bakom varje hörn (trots att vi bodde där ett år, tog de nya sakerna aldrig slut!). Att promenera i Soho, WestVillage etc. har ni säkert på listan att göra redan, och det är ju så mysigt! Kanske också ta en tur ut till Coney Island om det är soligt, superfin strand.

 • Träningsglädje

  >du fortsätter uppdatera va? är kroniskt beroende av din blogg och särskilt nu när du ska till NYC!! dela gärna med dig av dina tips som du trillar över. ha det fantastiskt!!

 • Kristina

  >ÅÅÅ så roligt ni kommer att få :o). Efter 80 mil och blåsor på väl använda fötter så blir det säkert skrattblåsor i mungiporna nu istället. Jag vet ju hur många skratt Micke kan framkalla i minuten (kram på dig Micke). Ha det bara bäst. Kram från moster :o)

 • Ellinor

  >Jag tror inte ens att jag behöver önska dig en trevlig resa, för jag är övertygad om att de orden är överflödiga. Det låter som upplagt för en succé.
  Hoppas nu bara att flygen går som de ska.
  Stor kram till dig

 • Erika

  >Åh, jag älskar New York – men det jag älskar mest är nog allt det du precis rabblade, starbucks, promenader och bara mysa. Sen är det aldrig fel att turista på Hershey's Chocolate på Manhattan 🙂
  Samt det "svenska" fiket Fika på 58:e.

  Ha en fantastisk resa!

 • mamma

  >Ha de bäst nu o va rädda om er.
  Ni kommer att få en vecka som oxå den går till historien.Jag e helt säker på de.Ni fyra med en massa upptåg 🙂
  Ni har ju tränat att vara tillsammans många gånger…ta bara Peace in love hihi.
  Stora kramar till er 🙂
  Ps.mormor skickar självklart en massa kramar till er.
  Carro:Jag vill hem till Astrid haha

 • Linda

  >Å vad sotis jag är på er som ska iväg, men nu har jag bara 1,5 år kvar av min portning, sen kanske?
  De gångerna vi varit där har det blivit lunch i little Italy och shopping i china town. Sen ligger det ju en hel del outlets och sånt lite längre norrut mot brorsan, men ni kommer troligen inte ha bil va?
  Swedish church o dyl kanske är kul när man bor där och längtar hem, men tror inte ni hinner få så mycket hemlängtan på en vecka 😉
  Ha det så kul!

 • Kotte

  >Åh, så avundsjuk!
  Ni kommer få det superbra, det är jag säker på.

  Köp biljetter till någon Brodwayshow på Time Square, halva priset på kvällens biljetter.

  Många kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.