the academy,  träning,  träningsinspiration

>Härlig höststart!

>

Det var verkligen helt underbart att vakna imorse och känna att kroppen svarade på tilltal igen. Fina Fridas leverans av antioxidantbollen på dagen och min egen överdosering av granatäpple (KÖP…de är otroligt goda nu!) och apelsiner på kvällen igår gjorde uppenbarligen susen. Faktumet att jag dessutom verkligen bestämde mig för att bli frisk till idag var förmodligen spiken i kistan för den envisa bacillen i kroppen. Min kalender idag sa The Academys Eventdag, och att vara sjuk var liksom inte ett alternativ.

Dagen startade med en timme MojoYoga med fantastiska Monika. En riktigt bra och dynamisk klass som brände skönt i kroppen. Jag har inte kört yoga på ett helt år, och det kändes kan jag lova. När Monika gick ner i spagat och sedan halvt upp i huvudstående bestämde jag mig för att jag måste ta tag i det igen. Min kropp har gått från smidig till stel som en pinne, och det är inte ok. Inte alls! Måste fundera ut ett bra sätt att klämma in yogan i mitt träningsschema…I need it.

På tal om pinnar. Efterföljande timme spenderades inne på gymmet tillsammans med Jari Ketola. Det testades kroppskontroll och balans med just pinnar, och jag måste säga att jag blev otroligt förvånad över hur bra kontroll jag har på kroppen och hur rörlig jag faktiskt är! Min för ett år sedan otroligt svaga bålmuskulatur är starkare än någonsin (tack RedCord!) och jag hade inga problem med någon av övningarna vi gjorde för att hitta kroppens nolläge – läget där ett visst antal kontrollpunkter ligger helt i linje och man anses balanserad. Skönt kvitto!
En banan i farten, och sedan var jag i Monika Björns våld igen. En timme spinning på schemat, och hade jag vetat innan att tre berg skulle bestigas och min puls skulle nå upp till 96% av max i slutet av passet hade jag förmodligen varit orolig. Alla utrustades med pulsband och kopplades upp mot det sjukt inspirerande Activio-systemet, sen var det bara att köra. Trött är en underdrift för vad jag kände efter timmen. Tappade förmodligen fem liter vätska och fyllde på med lika mycket endorfiner – LOVELY!

Joggade iväg och hämtade min lunch, tog med den till föreläsningssalen och bockade av två intressanta föreläsningar.
Första timmen pratade Jari om formtoppning, vilket var otroligt givande för mig, och på köpet visade det sig att min stolsgranne var lite av en löparnörd, och han tipsade mig om ett par intressanta löparsajter som jag ska titta lite närmare på. Målet att klara milen sub 40 kanske blir verklighet innan jul…?
Andra timmen pratade nutritionisten Josefina Viira om kolhydrater. En riktigt intressant timme där hon jämförde ett antal studier runt kolhydratbehovet, och även resonerade kring de sista årens kolhydraträdsla. Ska kika vidare på och experimentera lite med det där känner jag, det låter minst sagt intressant…ber att få återkomma i ärendet.
Sprang på Oscar i trappan, bytte ett par ord och avslutade med ”vi ses sen”, eftersom hans Dance Final skulle avsluta dagen…men det var innan Monika stoppade mig i receptionen och mer eller mindre drog med mig in på andra spinningklassen för dagen. Inte läge att säga nej, och 10 minuter senare hittade jag mig själv svettandes på ett riktigt tungt tröskelintervallpass med fem rejäla pulshöjningar. Under den sista intervallen grät benen och svetten fullständigt forsade nedför armarna…men med Monikas outtröttliga energi och pepp fanns det inte en chans att jag skulle vika mig. Aldrig.
Behöver jag ens säga att jag har haft en helt fantastisk dag, att jag är orimligt glad över att kroppen är sig själv igen och att min soffa är skönare än på länge? Nu är min träningshöst igång på riktigt, and I love it!
Foton: Privata. Jag, Jari och Monika.

6 kommentarer

  • Träningsglädje

    >låter som en bra dag och att du plockade russinen ur kakan. hade en fundering om att gå ett tag men så såg jag vilka som skulle köra och så blev jag lite skeptisk. snacka om att man är kräsen då! monika björn är dock ett guldkorn även om jag aldrig kört för henne på riktigt. men då skulle nog ett annat typ an konvent med henne passa bättre…

  • Erika

    >Vilken fantastisk dag! Och brabra att du kände dig pigg nog att kunna ta tillvara på den. Hoppas du får en lika fantastisk vecka, sötis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.