styrketräning,  träning

>Spaghettiben och ett stycke mördad mage

>

Slasklöpningen igår känns onekligen i benen såhär dagen efter, så jag tvingades smått ofrivilligt fokusera min energi på någon annan träning idag.
Tänkte styrketräning för överkroppen och lite lätt cykling som uppvärmning. Uppvärmningen resluterade dock i övertändning och 2 trampade mil, och när jag klev av cykeln var mina redan trötta ben som överkokt spaghetti. Great.

Valde att ägna resten av tiden till att köra assisterade chins i maskin. Har ju en dröm någonstans i bakhuvudet att jag iallafall ska klara att göra en utan hjälp inom en snar framtid…hur svårt ska det vara liksom? Satte maskinen på 12 kilo, och hade således min kroppsvikt minus 12 kilo att dra upp. Efter några repetitioner var jag helt död, men i nästa set satte jag maskinen på 5 kg (logik?) istället. Greppade handtagen med vetskapen om att jag förmodligen inte skulle orka ta mig från bottenläget ens en enda liten gång…men…jag orkade nästan hela vägen upp! Hade jag inte kört en massa reps innan hade jag kanske orkat!? Kroppsvikten minus 5 kilo…då är det ju inte långt kvar! Trägen vinner…och jag ska bara klara det, det finns inget annat. Faktumet att jag orkade köra ett antal fler set säger ju att det finns en del styrka att ta av…

Mellan chinsseten passade jag på att ge magen vad den tålde. Switchade mellan plankan med armbågarna på en pilatesboll och min favoritövning när det kommer till statisk corebalansträning – båten på boll.
Brukar alternera läget på kroppen lite, från böjda ben till mer sträckta och från upprätt överkropp till mer liggande. Otroligt skön övning där man dessutom konstant måste parera i sidled för att bollen inte ska sticka iväg. Alltså, efter ett tag vill man verkligen börja gråta av mjölksyresmärta, och träningsvärken imorgon kommer inte att vara av denna värld…underbart!


Har ni tränat idag? 
Foto: Privat. Favvo-övningen förevigad i somras. Den såg likadan ut idag, men kroppen var ljusår blekare.

7 kommentarer

 • Karin

  >Vad duktig du är som trotsar dina trötta ben för att utsätta dem för ännu mera träning! Bra cyklat!

  Jag cyklade spinningcykel idag!

 • JoHo

  >Wow, du är ju bara FÖR cool hela tiden! Härligt jobbat 🙂

  Jag tränade hemma i vardagsrummet idag. Intensivt och snabbt var ledorden – med sovande barn i rummet intill är det bästa alternativet 😉

 • Magnus

  >Jag har precis googlat vad ex amino betyder så nu behöver jag inte fråga efter det längre. Attans:)Men jag kan istället dela med mig av ett filmtips, du som verkar gilla film- se "The Cove" på SvtPlay. Gripande dokumentär; skratt, eftertanke, gråt i massor och på riktigt. Men nu när jag skulle länka till den så var den borttagen från Svtplay. Attans en gång till.

 • Mela

  >Jag tror att du är tillräckligt stark för att göra typ tio chins själv. Min gissning är att du, precis som jag, inte riktigt har rätt teknik eller kan få till det där första rycket för att komma upp – så har det alltid varit för mig, får jag hjälp upp till dragläge så kan jag (eh, har kunnat) göra typ tio, men ska jag göra helt själv så har jag kunnat göra max två. Teknik, och sen tror jag (tror, jag teoretiserar bara här) att det kan ha med rörligheten i skulderpartiet att göra också – jag är rörlig i axeln (överrörlig) men inte i bröstet, vilket gör att jag nästan kan vika bak axlarna – och därifrån hittar jag inte riktigt muskelkontakten. Åh, det blev en lång kommentar… Men – jobbar inte du tillsammans med Stellan? Han borde ju kunna ge ett eller annat tips…

 • Ulrika

  >Din första chin är nära! Ärligt talat så borde du klara den redan idag med de resultaten.. om nu inte musklerna är slut efter gårdagen förstås. Jag har en bit kvar, men ska lägga in ett ryck. Måste säga att det är j*ligt coolt att kunna, kanske den coolaste övningen av dem alla. Och cool är ju viktigt att vara. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.