conventions,  endorfiner,  träning

>The Convention – a sum up

>

Jaha…hur ska man summera en helt fantastisk träningsdag utan att skriva en halv bok..? Så mycket sköna intryck, så många härliga möten och tonvis med ny energi med i bagaget hem! Ska göra ett försök utan att bli för långrandig…

Lördagen började med ett konstaterande att åtta timmars hotellsömn inte är så jäkla dumt. Både jag och Åsa vaknade utsövda och fulla med välbehövlig och vältajmad energi…underbart! En stor frukost med en massa härliga människor startade dagen och en stund senare satt vi i en bil (tack fina Angelica för skjuts!) ut till Gymnasium Sisjön.
Energin flödade redan när vi checkade in. Skön musik pumpade ut ur högtalarna, kramar cashades in och personalen var hur glada och trevliga som helst! Efter en skön invigningsceremoni med bandklippning var det äntligen dags att börja aktivera kroppen…

Dagens första klass var Hot MOJO Yoga med en av mina förebilder – världens starkaste Monika Björn. 38 grader varmt i salen och man kan tycka att en garanti om vätskebrist kanske inte är det smartaste sättet att börja dagen på, och ca 20 minuter in i klassen kände jag verkligen att kroppen inte var särskilt nöjd över värmen. 5 minuter senare var den dock med på noterna igen och jag fullkomligt log inombords genom hela klassen. Monikas starka röst, svetten som forsade och kroppen som svarade oväntat bra var en oslagbar kombination och jag kan inte tänka mig en bättre start på en fortsatt härlig dag!

Varför ändra på ett vinnande koncept tänkte jag och efter en snabbdusch och klädbyte fortsatte jag en timme till med Monika. Kettlebell Xtreme på schemat och kroppen fick minst sagt visa vad den gick för. Ett intervallbaserat pass med svingar, fullsvingar, knäböj, hoppsvingar, armhävningar, situps och avslutande Turkish get ups och en totalt vidrig magövning som fick hela kroppen att skaka.

Helt slut i kroppen förstod jag inte riktigt mitt val att välja BodyCombat en kvart senare, men med lite nytankad bananenergi och fint sällskap av Åsa och Soffan var det bara att köra! Fredrik äntligen tillbaka på scenen, smygpremiär av en ny helt fantastisk release och endorfinerna sprutade! Combat-ringrostig som jag är var jag kanske inte tekniskt heöt felfri, men några hundra pass genom åren sitter ändå någonstans i ryggmärgen och jag satte nog det mesta som jag skulle. Svettigt och j*vligt jobbigt var det iallafall, och för er som väntar på nya releasen kan jag bara hälsa att mjölksyran i axlarna inte är av denna värld efter den sista låten

Efter tre timmar var det dags att fylla på med lunch, och vi passade på att smyga in och äta den på Oscars föreläsning om Ordets Kraft. Inledningen var otroligt gripande och både jag och Åsa fick inta första tuggorna blandade med tårar. Otroligt bra sätt att spendera en lunchtimme om ni frågar mig.

En svept kaffekopp senare var det dags för fjärde träningstimmen för dagen – Step It Up med min vän Robert. Hundra år sen jag körde step och det var inte helt utan oro jag intog min bräda, och vetskapen om att Robert inte brukar bjuda på världens lättaste koreografi gjorde ju inte saken bättre. Tänkte att det får gå som det går, och misstänkte att det fanns en risk för att jag skulle få ge upp innan klassen var slut. Men JIPPI vad kul det var och YES vad jag inte ångrade att jag kastade mig in i något jag inte visste om jag hade koll på. Jag snubblade inte en enda gång och hängde tillslut med på varenda steg och allt snurrande hit och dit.
Både jag och Åsa njöt leende genom hela klassen och när den var slut tog vi beslutet att sluta på topp, lyssna på våra trötta kroppar och hoppa över den sista BodyPump-klassen som vi hade bokat.

En efterlängtad dusch, lite lugnt mingel med lilla Charles och energipåfyllning och sen var det dags att åka tillbaka till stan för att sätta sig på tåget hem. Take away-middag, en massa prat, sköna skratt och ett välförtjänt glas med bubbel på tåget avrundade ett helt oslagbart minisemesterträningsdygn.
Väl hemma konstaterade jag att jag faktiskt aldrig hade träffat Åsa om det inte vore för träningen. För ett par år sen började vi prata efter x antal gemensamma BodyCombat-pass och idag är hon en fin vän…värdefullt!

Tack alla inblandade för ett otroligt lyckat konvent, The Convention är här för att stanna och det blir med största säkerhet en repris för mig nästa år! Nu tar vi sikte en vecka framåt mot Best of the Best!
Foto: Privat. Omklädningsrumsgolvet efter en avklarad konventdag…

3 kommentarer

  • frida

    >Vilken ljuvlig dag! Yogan låter fantastisk om man gillar svett som jag gör. Step är SÅÅ roligt och synd att det inte finns emr plts för sån träning. Jag hoppas jag får dela en kettlebells med dig någongång.. och skumpa påväg hem är helt rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.