mat,  Renée Voltaire

>Vegetarianvarning

>

Ok. Något har hänt med min aptit…eller kanske snarare min smak och åsikter om vissa maträtter. Härom dagen köpte jag färska kycklingklubbor som jag tänkte tillaga ikväll. Gott, tänkte jag och planerade att krydda dem med en massa mumsiga grejer. Jag gillar ju kyckling…mycket!

Matlagningen gick rätt bra till en början. Ja, tills jag hade dragit igång ugnen och öppnat förpackningen med kyckling, vill säga. Då hände något. Plötsligt kom jag att tänka på att jag framför mig hade en hög med kroppsdelar från en fågel. Sick. Aptiten försvann på en sekund och jag var tvungen att slänga hela paketet. What!? Är kycklingen på väg att gå samma öde till mötes som allt fläskkött i mitt liv har gjort?

Efteråt kunde jag inte ens tänka på varm mat, och räddningen blev mina björnbär i lösvikt som jag hade köpt på vägen hem…ja, och lite yoghurt, bovetecrunch från Renée Voltaire och ett kokt ägg. Allt annat kändes bara blä.

Håller jag på att bli vegetarian eller vad är det frågan om?
Foto: Privat. Me like!

6 kommentarer

  • annika

    >Jag kan förstå dig, jag gillar verkligen kyckling men har jättesvårt för att skära tinad eller ränsa färdiggrillad. Det känns så jäkla osmakligt. Går lättare att hålla på med lax och fläskfilé eller liknande, men just kyckling är jäkligt ofräscht tycker jag. Men när den väl är klar så är det gott:)

  • Mela

    >Jag har aldrig grejat kyckling i riktiga delar, alltså där man ser att det har varit ett djur. Kycklingfiléer går bra, men nu för tiden äter jag jättesällan kyckling (djurhanteringen, insprutat socker och salt m.m.). Färska kycklingfiléer är undantaget. För mig så går det också i perioder, jag kan lätt äta vegetariskt i långa perioder, men sen så brukar jag bli sjukt sugen på nötkött. Tror det är kroppens fina sätt att säga att "nu behöver du järn".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.