minnen

>2010 – ett bokslut

>

Årets sista dag, och jag halvligger här hemma i soffan med feber och försöker att sammanfatta året som gått…ett år som när jag ser tillbaka på det har varit ganska innehållsrikt, på alla sätt. Utan någon som helst kronologisk ordning snurrar mitt år runt i huvudet.

Den underbara resan till New York med min bästa vän och mina syskon. Den fantastiskt varma och soliga sommaren med oräkneliga sommarpratare. Hur jag efter ett par år av små funderingar bestämde mig för att korsa Spanien till fots, och att jag faktiskt gjorde det! Alla härliga träningspass. Att jag äntligen tog mod till mig och opererade bort min närsynthet. Biokvällarna (29(!) st under året…). Fina, men för få, stunder med min bästa vän. Kärleken som flödade i juni. Att jag har lyckats bocka av en kettlebellsutbildning, en bulgarian traning bag-utbildning och två av tre steg på min PT-utbildning vid sidan av mitt jobb. Födelsedagsfirandet med mamma i Prag. En massa glädje och skratt.

Men jag vet också alltför väl hur det här året har slutat. Sjukdom, sjukdom och åter sjukdom…envisa virus som nära har tagit knäcken på mig, och tillslut upptäcktes också en elak bakterie som förmodligen har varit boven i dramat längre än vi trott. Alla sjukdagar är något jag gärna skulle ha varit utan under 2010.
Förlusten av min älskade mormor den 18 december var dock det jobbigaste av allt under året, inget går att jämföra med det…inget. Jag kommer aldrig att kunna förklara för er vad hon betydde för mig, inte ens hon själv visste nog det när jag tänker efter, och det gör mig lite ledsen.

2010vilket år. Vet inte om jag gillar det eller hatar det. Vad jag dock vet är att jag välkomnar 2011 med öppna armar, och jag kommer för första gången att göra det ensam. Lite rädd för det är jag, men imorgon kommer jag att vakna lite starkare än idag.
Foto: Privat. Min största prestation under året.

6 kommentarer

 • Erika

  >Fast vet du…du är inte ensam. En sån fantastisk tjej som du finns i mångas tankar och jag är säker på att det finns någon däruppe som tänker alldeles särskilt på dig. <3

  Hoppas 2011 blir allt du önskat och att du får vara frisk och stark och fortsätta sprida glädje här i bloggvärlden.

  Kram och gott nytt år!

 • Sandra

  >Det är skönt att kunna sammanfatta och packa ihop 2010-väskan. I morgon packar vi upp 2011 och jag tror att det blir ett fantastiskt år!
  Önskar dig en riktigt fin nyårsafton, vi ska liksom du tillbringa den hemma. Med god mat och kurerande av förkylning.
  Gott nytt år Helena !

 • Vida

  >Gott Nytt År Helena, hoppas 2011 bjuder på fina upplevelser. Jag tror nog din mormor visste, all den kärlek du alltid förmedlat när du skrivit om henne här (långt innan hon gick bort) kan inte ha gått någon förbi och jag tror nog den var tydlig även i verkliga livet. Fullt ut kan man inte förstå för varje relation är unik men mina morföräldrar är bland de personer jag älskar mest så jag kan tänka mig.. och du, med den stålmormorn du hade så är hon nog ute på nya bravader på någon annan plats. Hennes kärlek bär du ju alltid med dig.

  Kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.