mat

Helt torsk…igen.

Jag är verkligen expert på att snöa in på saker. När jag har hittat (eller för all del – återupptäckt) något så finns det liksom ingen hejd på hur mycket jag vill ha just det. Det är jag i ett nötskal – allt eller inget. Alltid, när det gäller allt. Jag blir totalt fokuserad och ibland smått manisk, och visst kan det vara bra i många fall, men tro mig – det är inte alltid positivt att vara som jag…men jag jobbar med det, att bli lite mer normal(?).

Hur som helst, jag ska inte prata hela dagen om min fallenhet för missbruk av olika slag, jag ska ju prata om torsk.
Ja, för i lördags återupptäckte jag torsken – som jag under ett par år har låtit bli p.g.a. alla utfiskningslarm, något som nu verkar vara överblåst – som tillsammans med rostade rotfrukter och spenat (en annan återupptäckt – mums!) fick bli min lördagslunch. Alltså – jag hade glömt hur gott det är med torsk…men nu har kroppen uppenbarligen blivit påmind, vilket har resulterat i torsk i lördags, igår och idag. Olika tillbehör, men torsken är konstant. Idag fick den sällskap av rött råris, broccoli, vitkål, paprika och en bit äpple. Ja, olivolja och lite pumpakärnor också såklart, med tanke på fiskens blygsamma fetthalt på 1%.(!) 
Sjukt gott.

Så – vad är ni torsk på för tillfället?

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.