mat

Helt torsk…igen.

Jag är verkligen expert på att snöa in på saker. När jag har hittat (eller för all del – återupptäckt) något så finns det liksom ingen hejd på hur mycket jag vill ha just det. Det är jag i ett nötskal – allt eller inget. Alltid, när det gäller allt. Jag blir totalt fokuserad och ibland smått manisk, och visst kan det vara bra i många fall, men tro mig – det är inte alltid positivt att vara som jag…men jag jobbar med det, att bli lite mer normal(?).

Hur som helst, jag ska inte prata hela dagen om min fallenhet för missbruk av olika slag, jag ska ju prata om torsk.
Ja, för i lördags återupptäckte jag torsken – som jag under ett par år har låtit bli p.g.a. alla utfiskningslarm, något som nu verkar vara överblåst – som tillsammans med rostade rotfrukter och spenat (en annan återupptäckt – mums!) fick bli min lördagslunch. Alltså – jag hade glömt hur gott det är med torsk…men nu har kroppen uppenbarligen blivit påmind, vilket har resulterat i torsk i lördags, igår och idag. Olika tillbehör, men torsken är konstant. Idag fick den sällskap av rött råris, broccoli, vitkål, paprika och en bit äpple. Ja, olivolja och lite pumpakärnor också såklart, med tanke på fiskens blygsamma fetthalt på 1%.(!) 
Sjukt gott.

Så – vad är ni torsk på för tillfället?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Caroline
  14 mars, 2011 at 16:58

  Åh så gott det ser ut!

  • Reply
   Caroline
   14 mars, 2011 at 16:59

   Jag är torsk på Grapefrukt, gröt och ugnsstekta morötter just nu. Inte tillsammans dock:D

 • Reply
  Jojohanna
  14 mars, 2011 at 17:39

  Ingefära!

 • Reply
  Frk Nyfiken aka Erika
  14 mars, 2011 at 20:02

  Jag åt torsk till middag idag igen och visst är det gott. Idag blev det inbakad torsk med salladslök och tomat lite svartpeppar och en sås mixad med palsternacka, lök och cremefraisch! Supergott.

  Annars är jag torsk på sol 😀

 • Reply
  soffan
  14 mars, 2011 at 21:22

  Koriander tydligen 😉 ?

 • Reply
  JoHo
  14 mars, 2011 at 21:40

  Men åh, nu blev jag OCKSÅ väldigt sugen på torsk… mmmm!

 • Reply
  Karin - FitnessochHälsa
  17 mars, 2011 at 14:13

  Jag snöar också lätt in på en viss sorts mat under perioder. Just nu blir det mycket gröt till frukost, ägg i olika former och gärna lax när jag ska äta lunch eller middag. Men torsk låter ju också gott. Kanske dags för mig att snöa in på det också?

 • Leave a Reply