resor

Ayuda me…*

Lördag. Skulle ha tränat med min bästa vän nu på morgonen, men med fyra pass på fem dagar i ryggen (och framför allt intervallpasset i förrgår) och ett väntande långpass imorgon så tog jag det fantastiskt kloka beslutet att ta sovmorgon och en träningsfri dag.

Istället tar jag det lugnt här hemma, tar kopp kaffe nummer två och sätter mig för att planera min efterlängtade resa som jag ska göra med min älskade pappa och bröder om en dryg månad. Cuba är destinationen och jag kan tänka mig att ni är några därute som har varit där. Eftersom det är min första gång tar jag mer än gärna emot tips på vad man måste se, var man ska bo och vilka restauranger man inte får missa. Havanna, Varadero och Trinidad är planen och än så länge är resan i övrigt ett ganska oskrivet blad…can’t wait!

* Hjälp mig.

5 kommentarer

 • Ann

  GUD så underbart!! Längtar till sol & värme så jag dör snart, vi ska boka nåt i slutet på februari men jag blir inte klok på ekonomin så vete katten hur långt vi kommer ;-).
  Trevlig helg!!

 • Hilda

  Jag var på Kuba för ett antal år sedan och fullkomligt älskade det! Vi var tre svenskar som inte kunde ett ord spanska men det gick bra ändå! Jag är personligen väldigt tudelad när det gäller Varadero (vi bodde där de flesta dagarna). Stränderna är fantastiska, kritvita och oftast är man ensam på dem = helt underbart. Å andra sidan är det en utstuderad turistort, med primär fokus på kanadensarna (för dem är Varadero vad Mallorca är för svenskarna. ) och lokalbefolkningen har inte tillträde till vissa delar av orten om de inte jobbar där. Alltså kan det upplevas som väldigt fejk och man kunde lika gärna vara i Florida. Vi löste det genom att hyra mopeder och åka till närligande städer. Det var fantastiskt! Vi åkte även till Havanna under två dagar och det var också helt underbart. Det är en väldigt vacker stad med mycket historia. Vi gick på ”revolutionsmuseumet” vilket kan rekommenderas. Mitt tips för en trevlig utekväll är att kolla upp ett jazzställe. Det finns en jazzskola på Kuba som utbildar fantastiska musiker. Bara att tänka på det får mig att rysa,…det var så bra! Jag vet inte var vi var, men det var ett ställe med lugn jazz på det stora klubbstråket. Kuba är väldigt säkert för turister (pga att straffen är hårde iom att turismen är så viktig för landet) och vi kände oss alltid trygga (även kl 3 på morgonen när vi lämnade jazzstället). Men var vaksam för att barerna försöker lura turisterna, så kolla upp priser på drinkar etc innan ni beställer. Om ni kan, så bo på ett casa particulars (BnB, typ). Det gjorde vi och vi råkade hamna hos en man som kunde rekommendera bra restauranger etc.

  Ush, vad avis jag blev nu!

 • Fredrik Sörensson

  Har skrivit ett utförligt kapitel om Kuba i min nyutgivna bok ”Svenskens guide till planeten” (finns på Adlibris) Där kan du få många tips! Habana Vieja är det klart bästa i Havanna. Missa inte heller ett besök i en cigarrfabrik och att vandra omkring på Malecón. Att bo inkvarterad i ett casa particular några nätter är ett måste 🙂 men maten är ingen höjdare. mest kyckling och bönor och inte mycket till kryddor. å andra sidan omgärdas man av medryckande musik hela, hela tiden så att äta är inte det första man tänker på. Men läs gärna min bok så får du en bra reseskildring med allt info du behöver 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.