kost,  mat

Ju surare, desto gladare!

I influensatider är det extra viktigt att ta hand om sitt immunförsvar. Bra mat, motion och mer sömn än stress brukar vara ett framgångsrecept som fungerar. Ja, sen skadar det såklart inte att ha en liten flaska handsprit i väskan och försöka undvika fullproppade bussar och tunnelbanor med hostande och nysande människor också…

För ett tag sen återupptäckte (och nu smått missbrukar) jag dessutom den sjukt goda och underskattade surkålen, som har visat sig ha en finfin effekt på immunförsvaret genom laktobacillerna som hjälper tarmfloran att hålla sig på en bra nivå. Till råga på allt är det en riktig c-vitaminbomb, och förr i tiden gav man det till sjömän för att undvika skörbjugg. Trots att man av namnet kan tro att surkål är surt har det precis omvänd verkan – mjölksyran i kålen verkar basiskt i kroppen och neutraliserar surheten i magen som många lider av idag.

Den här veckan har ICA ett riktigt bra pris på sin ekologiska variant – ett halvkilo för 10 spänn! Skynda fynda och hjälp din älskade kropp att bekämpa alla bacillattacker den utsätts för varje dag.

YUMMIE!

Läs mer om surkål och andra syrade grönsaker inne på Dyraremat.nu.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.