kost,  mat

Laddar

Dagens lunch består av kycklingfilé, rött råris, grönsaker och extra fett i form av olivolja och solroskärnor – energipåfyllning inför eftermiddagens planerade backintervaller. Bra energipåfyllning, om jag får säga det själv.

På tal om bra mat så är det väl ingen som har missat att Findus visst har använt häst istället för ko i sina lasagner, och att konsumenter nu känner sig lurade – inte helt konstigt kanske. Vad som dock är konstigare är att människor fortfarande, år 2013, inte förstår att det alltid finns en risk för att bli lurad när man väljer att äta halvfabrikat.
Jag håller självklart med om att det är skandal att det används ingredienser som inte redovisas, men helt ärligt – hur många av ingredienserna som finns med i innehållsförteckningen känner ni igen och vet var de kommer ifrån? Lusläs förteckningen nästa gång och fundera över vad det är som du låter passera genom kroppen…om det nu stämmer, det som står där. Jessica har skrivit ett vettigt och okomplicerat inlägg om matval idag – läs det vet ja.

Hemlagat = inga hästar på tallriken.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.