kost,  mat

Hungern…hallå?

Alltså, det är något som händer med aptiten efter att man har sprungit ett marathon. I lördags efter loppet ville jag knappt ha någon middag, igår var jag hungrig när jag vaknade men kunde bara få i mig fil och frukt – det kokta ägget bara växte i munnen. Hela dagen gick utan att jag ville ha någon annan mat än vattenmelon och saltlakrits. Middagen igår blev två kycklingklubbor och grönsaker, men när jag hade ätit blev jag mest illamående. Magen och tarmarna är förmodligen helt ur balans och måste väl väckas igång sakta och snällt.

Jag vet ju att jag har en energiförlust och idag har kroppen fått exakt det den har varit sugen på. Till frukosten skämde jag bort mig själv med både färska hallon, blåbär och jordgubbar i yoghurten och det smakade ljuvlig sommar. Rökt lax, ugnsrostade rotfrukter och ett berg av grönsaker fick bli lunch, och även om det var himmelskt gott så åt jag inte alls för att jag var hungrig utan mer för att jag vet att kroppen måste ha mat.

Är det fler än jag som blir såhär efter långlopp?

9 kommentarer

 • Annika - strongday.se

  Jag var inte heller hungrig efter maran. Bara sugen på sköljd sallad med salt dressing. Däremot igår eftermiddag tycker jag det gick över och man blev hungrig som vanligt igen. Ät det kroppen är sugen på, tids nog kommer du vara skrikhungrig igen. Däremot var min kropp jäkligt sugen på öl och daquiri igår – det fick den såklart!

 • pilla

  Jag blir heller aldrig hungrig efter. På lördagen käkade jag vanlig frulle innan loppet och tvingade jag i mig halva proteindrycken från goodiebagen. Mådde sjukt illa hela kvällen och ett halvt äpple och banan fick jag också till livs. Tänkte att jag vaknar upp vrålhungrig dagen efter – men icke. Käkade musli till frulle och yoghurt och blåbär till lunch samt några kex. Knappt någon kvällsmat så nu sitter jag bara och väntar på enorm hunger!

 • Jane

  Haha! Man är allt olika! Efter att jag hade åkt tjejvasan första året (vilket var en drygt tre timmar lång kamp i klistersnö) så blev jag rädd för mig själv – jag var totalt bottenlös! 🙂 Vräkte i mig mat bara några timmar efter loppet och ville bara ha mer mer mer! 🙂

 • Mela

  Först och främst: vilket lopp du gjorde! Grymt ju! Höll utkik vid Berzelii park men missade dig båda gångerna, så går det när man ska jaga ettåetthalvtåring samtidigt. Och tiden är ju fantastisk, även om det alltid är surt att inte nå sina mål. Men det är ju lite det som är charmen med långa lopp, dagsformen styr så himla mycket – en mil kan man ju alltid pressa sig igenom, liksom.

  Jag är likadan. Kan INTE äta efter långlopp, mår bara illa. Det brukar inte ge sig förrän efter 3-4 dagar…

  Kram!

 • Josefine

  Jag blir ibland sådär efter mina långpass men efter min senaste mara tryckte jag glatt i mig vitlösbröd, en hel pizza och glass till efterrätt….

 • Karin FitnessochHälsa

  Verkar vara lite olika det där med hungern. Jag var hungrig direkt efter och åt mycket på lördagen. På söndagen var jag vanligt hungrig igen.

  Du gjorde verkligen en grym insats i maran! Att stå ut när det var så jobbigt är verkligen en prestation. Och den tid du kom in på är ju grymt bra, även om jag förstår att du är besviken över att du inte klarade din måltid.

  Heja dig, Helena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.