Holistic

Bloggtystnad och chiapudding

Jag har verkligen inte varit flitig här på bloggen på sistone. Faktum är att jag inte har varit så aktiv framför datorn alls, jag har hängt mer med min mobil och jag har av ren bekvämlighet uppdaterat min Instagram väldigt mycket mer än mitt bloggflöde.
Ni som har hängt med där vet att min tid har ägnats mycket åt att löpträna, leta efter våren, pärla armband (tack till alla som beställer och hjälper mig att skänka pengar!) och att äta en massa gott. Chiapudding t.ex.

Chiafrön blev en riktig snackis i samband med att boken Born to run kom, tarahumarafolket baserar viss sin kost mycket på chiafrön, utvinner sin egen energidryck chia fresca från dem och sägs bli extremt friska och uthålliga av det. Visst – chiafrön är en hälsobomb p.g.a. det höga omega-3-innehållet och eftersom de är extremt rika på fibrer, men med tanke på att de är förhållandevis dyra så är det ganska mycket snällare mot plånboken att äta lax (som innehåller en typ av omega-3 som kroppen dessutom tar upp lättare) och linfrön som ger samma effekt.

Att blanda lax och linfrön med mandelmjölk är dock inte lika vansinnigt gott som chiapudding, så mitt frukostval den senaste tiden har inte varit särskilt svårt: 2-3 msk Holistic chiafrön tillsammans med 1-1,5 dl mandelmjölk som smaksätts med lite kardemumma och får stå över natten och sedan toppas med det jag är sugen på just den dagen – jordgubbar, hallon, mango, gojibär, mullbär, kanel, kokos, äpple, kiwi….you name it. Till det ett par ägg och kaffe, sen är frukostsuccén ett faktum. Testa vet ja! Gör det, så lovar jag att bli lite mer effektiv på att skriva inlägg här på bloggen…jag vet att iallafall vissa av er önskar att jag spenderade lite mer tid framför tangentbordet.

Ha en fortsatt fantastisk fredag!

chiapudding
chiapudding Holistic chiafrön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.