uppochhoppaijuni

Träningskläder jag minns

#uppochhoppaijuni, del 9 handlar om träningskläder jag minns. Jag minns en jäkla massa träningskläder, de jag hade på mig idag när jag var skrattretande svag i marklyft efter ett 73 mils löpning på ett halvår t.ex., men jag känner att det kanske är lite roligare att backa bandet lite. Till mitten av 90-talet.

Ni som är minst lika gamla som jag kanske känner igen namnet Marie-Louise Broman? Runt 95-96 när jag bodde i Mora och som 16-åring hade fått upp ögonen för träningen var hon någon typ av aerobics-gudinna från den stora staden Stockholm. På den tiden var jazzbyxor kanske det hetaste man kunde ha på sina ”low impact”-tränade ben, jag hade ett par som jag hade köpt på någon mässa dit jag hade följt med min dåvarande pojkvän som tävlade i fitness (t.ex. gladiatorn Hero som då fortfarande ”bara” var känd som Roddy Benjaminsson och kanske hade den snyggaste fysiken av alla jag hade sett tävla). De var midnattsblå, glansiga och väldigt höga i midjan.

En vår (eller sommar eller vinter eller höst…jag kommer inte ihåg) kom hon till Mora för att utbilda mig och ett par till tjejer till aerobicsinstruktörer. Vad jag kommer ihåg var det en snabbkurs på en dag där vi fick lära oss att bygga block, räkna i åttor och lära oss grundläggande anatomi. Jag var 16 år, hade scenskräck (still do) och varken planer på eller någon vilja att jobba som instruktör – eller träning alls faktiskt – men ville lära mig för min egen skull, för att kunna bli ännu bättre på min grapevine, boxstep och step touch inne på golvet framför speglarna. Tänk om jag visste då att jag 20 år senare skulle jobba heltid i träningsbranschen…konstigt hur livet vänder.

Hur som helst – Marie-Louise sydde sjuuukt snygga träningskläder under sitt egna märke MarieLou Design, och jag kommer speciellt ihåg en sport-bh/top i kycklinggul glansig lycra som jag sen bar hela sommaren efter tillsammans med mina avklippta Levi’s 501 som var alldeles för höga i midjan. Eller till mina vita favorit-cykelbyxor från Casall. Utan tröja över såklart…man var ju het på den tiden.

1923658_23995391688_6215_n

Cykelbyxorna skymtar på den 14-åriga snyggingen till höger…
Språkresa på Malta sommaren 1994. 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.