resor

En dröm blev sann

Atlasbergen. Jag vet inte hur många år jag har sneglat på bergskedjan som sträcker sig genom Marocko, Algeriet och Tunisien…jag har tappat räkningen. I höstas gjorde jag slag i saken och bokade in en löparresa med Team Nordic Trail (som några månader senare skulle komma att bli min deltidsarbetsgivare…) till detta efterlängtade resmål, och den 18 mars satte jag mig äntligen på ett plan mot Marrakech. Såhär en dryg vecka efter hemkomst tror jag fortfarande inte att det är sant.

Aldrig i mitt liv hade jag kunnat föreställa mig allt jag skulle få uppleva under en vecka. En enda ynka vecka av mitt liv. Flera dagars magisk löpning. Solgass. Så mycket skratt att magen krampade. Fantastisk marockans mat. Ny vänskap. Vyer som fick mig att tappa andan. Mjölksyra (alltså, mjölksyran!). Ett pumpande, glatt hjärta. Nordafrikas högsta berg (4176 möh) i -20 grader och stormbyar. Adrenalinrusher! Lycka. Än en gång har jag verkligen fått känna att jag lever. Lever på riktigt.

Drömmer du, precis som jag, om Atlasbergen? Tveka inte. Åk. Nu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PS) Team Nordic Trail har fortfarande enstaka platser kvar på resan som går i oktober

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.