Nya Zeeland till fots

I oktober 2015 flög jag till andra sidan jorden för att göra mina drömmars vandring – Te Araroa, 3000 kilometer genom hela Nya Zeeland från Cape Reinga i norr till Bluff i söder. Nya Zeeland kommer för alltid äga en stor del av mitt hjärta och jag känner en stor (hat)kärlek till dess vidunderliga natur.

Jag hade ingen tidigare erfarenhet av att leva utomhus och hade i mitt då 36-åriga liv bott totalt ett 10-tal nätter i tält. Tiden mellan att jag bokade min resa på våren tills att jag åkte i oktober gick åt till att ta reda på så mycket som möjligt om hur man ska bete sig när man lever utomhus…t.ex. hur man lagar mat på stormkök, vilket jag aldrig hade gjort innan. Det är ett under att jag inte stoppade mig själv från att åka p.g.a. okunskap…men jag hade ju iallafall vandrat tidigare, hur svårt kunde det vara? Med facit i hand skulle min 80 mil långa vandring längs pilgrimsleden till Santiago de Compostela 6 år tidigare te sig som en mysig kafferast.

Efter 130 dagar, en fysisk smärta och en känslomässig resa jag aldrig i min vildaste fantasi hade kunnat drömma om, nådde jag fram till mitt mål. Jag hade tagit mig och min 20 kilo tunga ryggsäck hela vägen från nordspetsen på nordön till sydspetsen på sydön och kanske varit med om mer än sammantaget under resten av mitt liv. Kokande heta stränder, täta skogar, städer, karga berg, djupa dalar och oräkneliga kilometer genom ankelhög lera – jag hade klarat av något som väldigt få människor trodde att jag skulle göra och lika få hade gjort. Tvivlen längs vägen var många men innerst inne var jag aldrig nära att ge upp, jag skulle ta mig hela vägen ner till Bluff men jag gjorde det! Jag glömmer aldrig den 8 mars 2016 och jag kommer att vara evigt tacksam att jag vågade ge mig iväg på ett äventyr som var mig på gränsen till övermäktigt.

Läs mer om min vandring här!

Hör mig i Husky Podcast, avsnitt 112.

Att resa-podden, avsnittet ”Att resa genom Nya Zeeland till fots”.

Tidningsartiklar och blogginlägg om min vandring.

Framme!

Längs vandringen samlade jag in pengar till Cancerfonden och deras viktiga arbete. Mitt mål var att samla in 50 kronor per kilometer, vilket i slutändan skulle innebära 150 000 kronor till cancerforskningen, men summan blev högre än så. När jag nådde fram till Bluff den 8 mars förra året hade jag samlat in nästan 160 000 kronor!

Det går fortfarande att bidra! Klicka här för att lämna ditt bidrag till insamlingen eller skicka ett sms med texten “BESEGRA 21687 förnamn efternamn” till nummer 72988 för att skänka 50 kronor.
Snälla, hjälp mig att nå mitt mål genom att sponsra en kilometer eller två. Varje krona är guld värd!♥

Te Araroa 2015