vänskap

>En otippat bra lördag…och den är inte ens slut.

>Jaha. Mitt inlägg den här morgonen resulterade i diverse oroliga männsikor som tydligen undrar hur jag mår. Jag mår bra, hade bara en liten svacka igår, ingen fara på det berömda taket.

Någon som verkligen tog tag i detta nervvrak var en norrman som numera bor i den stora staden Sundbyberg. Han läste min blogg och insåg att något måste göras. Vad är då inte en bättre terapi än Hem & Villa-mässan i Älvsjö!? Sagt och gjort, ååka pendeltåg…
Vi vann redan innan vi gått in, eftersom en snäll dam sålde två fribiljetter till oss för 50 spänn styck istället för ockerpriset 140 som de tog i entrén. Tack för det. Enda kravet var att vi blev skyldiga att skriva på namn och adress på biljetten. Norrmannen ville skoja till det och låtsas som om vi var frilansdesigners och ville gärna döpa sig själv till Kent, men efter moget övervägande skrev vi våra rätta namn.
Förutom vi tyckte hela stan att det var en bra idé att gå på inredningsmässa just idag. Ingen skräll kanske med tanke på att himlen var grå och regnet låg och lurade…ingen dag för picnic direkt.
Förutom att vi båda var kissnödiga (nej, det ÄR inte ok att sätta sig bakom ett skynke i en monter som tillhör SM i blomsterbinderi bara för att det är lång kö till toaletten, oavsett vad norrmän säger) och nästan direkt drabbades av akut värmeslag så var det en ganska trevlig tillställning. Vi hittade följande bra-att-ha-saker som vi gärna hade burit med oss om det inte var så att vi faktiskt skulle åka kommunalt hem:
– En dusch sammankopplad med en bastu, avskiljda enbart med en glasdörr. ”Perfekt att sitta där i bastun när tjejen duschar” var en kommentar jag valde att inte lyssna på.
– En ytterdörr i glas. Jättebra att ha om man bor i lägenhet och vill visa grannarna hela sig och lite till när man kliver ut från badrummet. ”Det har jag redan gjort en gång”, det var allt jag hörde.
– Diverse stora plasttankar i olika storlekar och färger. Ingen aning om vad de skulle användas till, men de fick gå under avdelningen ”De här kan vi spontanköpa om vi inte hittar något roligare”.
– En jacuzzi modell GRYM. Inbyggd tv, musikanläggning och flytande fjärrkontroll. Norrmannens plan var, avslöjade han någon timme senare, att installera den i vardagsrummet, trots att inget annat ens skulle ha en sportmössa att få plats. ”Det behövs inte. Vill jag kolla på tv så får jag väl lägga mig i jacuzzin”. Jaha, jo, det är ju sant. Dyr var den nog iallafall, så det blev inget. Kanske inte enbart för pengarnas skull, mer för att den skulle vara svår att få med på tåget.
– En ful plastpool. Vem väljer en i plast om man ändå ska ha en så stor? Då kaklar man väl en?
– En fejk-öppen-spis i plexiglas och driven av olja. J*vligt cool tyckte vi båda. Varm var den också. Tyvärr lite för varm för att klämma in i en liten skokartong på Lilla Ön.
– En annan öppen spis. ”Annars kan du ju köpa en sån där stenhög” var Norges kommentar. Väldigt vacker spis kan man misstänka. Not.
– En hiss. ”Den där ska jag ha upp från mitt garage!”. Hiss hemma. Det är prio.
– En riktigt sjysst soffa. ”Där får man plats två att ligga och hångla.” Den perfekta soffan – stor, fin, mjuk och hångelvänlig. Finns att köpa på S:t Eriksgatan. Köp inte en vit bara, då råder jeansförbud i den, det konstaterade vi idag.
– En grym spis med en fläkt som kom upp ur bänken framför. Så snygg så man bara ville springa hem och köpa ett hus. Hade det inte varit för att räntan är så stört hög just nu så hade det snart vankats inflyttningsfest med svenska köttbullar och dress code lusekofta.

Efter några timmar bland Martin Timell wannabees får man nog och blir hungrig. Färden styrdes mot stan och den kulinariskt korrekta restaurangen Pizza Hut. Norrmannen tog en Double Supreme Superduper Jättestor pizza och en liter Zingo (för Fanta har han slutat med), eftersom då behöver man nämligen inte äta någon middag. Vi diskuterade livets väsentligheter och bokade in nästa års semestervecka på ett norskt fjäll. Lovely.
Ett tips till dig som känner dig deppig – skaffa en norrman.

Tack R för en mysig och helt kravlös dag. Du är bäst..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.