mat,  stockholmstips,  vänskap

>Vurmas valnötter…

>Vill bara tipsa om Stockholms (Sveriges?) mysigaste och mest opretentiösa fik, där jag idag åt lunch med min bästa vän (för varken första eller sista gången)…
Det ligger på Gästrikegatan 2 och heter VURMA! Har du inte varit där ännu måste du gå dit snart!
Extremt hemtrevligt med slitna möbler, mönstrade tapeter och pinnstolar…och det skapar ju inte direkt mindre hemmakänsla när det står en tvättmaskin inne på toaletten..!
Salladerna är helt fantastiska och brödet man får till bakar de i sitt eget Vurmabageri…och dessutom får man alltid en liten frukt till efterrätt. Vattnet är inte smaksatt med den klassiska, trötta citronskivan…snarare med blåbär, hallon och gurka – mums! Är man sugen på något sött efter maten, men inte orkar trycka i sig stans godaste kanelbulle, så kan man köpa ett ”godisglas” – ett helt vanligt dricksglas fyllt med lösviktsgodis – genialiskt!
Tror inte att det finns någonting dåligt med stället…man tycker t.o.m. att trängseln är mysig, trots att man tvingas sitta 5 cm från närmaste granne och ta del av en och annan livshistoria…
Så mitt bästa tips om du har vägarna förbi Vasastan i Stockholm i höst: Beställ en sallad nummer 8 med quinoa. Ta bort chevre och lägg till fetaoströra. Satisfaction guaranteed..

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.