endorfiner,  glädje,  träning

>Helena – missbrukare

>Jaha. Då är det konstaterat. Jag är missbrukare.
Min drog är dock inte narkotika. Inte alkohol. Inte nikotin.
Min drog stavas e-n-d-o-r-f-i-n-e-r.
Igår kväll kände jag för att testa lite gränser och plågade min kropp i två timmar…BodyPump och direkt efter det BodyCombat som lite ”bonus” (läs: smått idioti). Min mjölksyra visste inga gränser och när jag skulle köpa en proteinbar efteråt orkade mina armar inte ens lyfta en 50-lapp…SKÖNT! Endorfinrus när det är som bäst!!!
Somnade som ett litet barn efter en middag á la Omega 3-chock och har sovit som en prinsessa hela natten. Hade ställt klockan på 05.45 för att gå upp, äta en lång frukost, vara på jobbet tidigt och ta min välbehövliga, tillika välförtjänta vilodag. Men vad händer?
Jo, Helena vaknar 05.28, 17 minuter innan klockan, klarvaken. Försöker tvinga mig själv att ligga kvar och andas lite. Men kroppen vill något annat. Den går upp, kokar ägg, packar väskan, drar på sig mössan, sätter i linserna, och går sen till bussen… 06.05 sitter jag och kroppen där med vår bok och en take away-kaffe (termosmugg – dagens uppfinning!) och längtar till gymmet och 06.35 kliver vi innanför dörren på Sats.
Nu sitter jag här på jobbet och ler. Gröten i magen, pigg pigg pigg och fortfarande hög på endorfiner.
Jag är beroende. På riktigt.

.

6 kommentarer

 • rewdboy

  >hehe..
  va inne i en sån där period åxå för några år sen.
  men,…de va länge sen.
  nu e jag tjock och gillar kebab istället
  🙂

 • mamma

  >Ha ha …min älskade dotter…de kan då inte vara ”det sociala arvet”…eller kan det möjligen vara ”såna soffpotatisar som mina föräldrar är …ska jag då INTE bli”…
  Men passa dej…i dagens samhälle kan de ju vara så att de kanske kommer på att ”öppna behandlingshem” för denna ”åkomma”.*L*
  Tiden är ur led…men kör hårt Helena…huvudsaken är att Du mår bra o trivs.
  Ha en fortsatt bra dag och en avkopplande helg.
  KRAMKRAM 🙂

 • Katinka

  >Men hur gör du Helena? Du måste vara unik människa! Själv har jag knappt släpat mig ur sängen när klockan är elva liksom…

 • anjocapi

  >Åh gud, tänk om man kunde vakna en morgon, studsa upp och tänka som du gör!! Jag gör tvärtom nämligen, tänker på alla mina stora träningsplaner då jag går och lägger mig!! Dessa planer är definitivt puts väck när jag vaknar på morgonen!! ;o)

 • Miss Agda

  >Oj, att din kropp alltså ville MORGONträna! Jag är impad:) För mig blir det tvärtom: jag har planerat att morgonträna, men kroppen vill inte vakna. Dock är jag också beroende av endorfiner (sitter här svettig med löparkläderna på just nu!), men nog ändå inte lika SVÅRT beroende som du… ha ha.
  Ha en skön kväll!

 • Solli

  >åh! du får gärna smitta av dig av dina endorfiner på mig ;o)
  Jätteduktigt att du går upp så tidigt! Det är verkligen beundransvärt! Jag har jättesvårt att gå o och förbannar mig själv varje morgon för min ”nya” vana ;o)
  Det var längesen jag körde Bodypump..men gissa om jag blev lockad nu? Jag vill oxå bli en endorfin missbrukare :o)
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.