böcker,  träning

>Tips från coachen, del 3

> Min självutnämnde coach som kommer till mig med små tips och tricks ibland tipsade för ett tag sedan om den här boken – Idrottarens återhämtningsbok.
Jag är värdelös på att fokusera på återhämtning trots att jag lägger ner enormt mycket tid på träning, en ekvation som inte alls går ihop. Bestämde mig att beställa boken och har nu haft den hemma i ett par veckor. Har dock haft lite svårt att börja läsa den, den är tjock och innehåller enormt mycket fakta och ett fackspråk som kräver tid och fokus. Lathet kallas det visst.
Igår tog dock min lathet slut och byttes till nyfikenhet, och jag bestämde mig för att sätta igång! Michael Svensson, lektor i idrottsmedicin vid Umeå Universitet och en av författarna till boken, höll nämligen en minst sagt intressant och inspirerande föreläsning på Super Saturday!
Under en knapp timme fick han mig att tänka till vad jag ibland gör mot min kropp, och det jag fick höra om vikten av rätt kost, vila och hur kroppen fungerar under och efter träning fick mig att vilja veta mycket mer!
Idag känns verkligen som en bra dag att börja lära sig mer om återhämtning. Det blir en tidig kväll i säng med boken efter en minst sagt ansträngande dag igår…

Vad säger ni – är ni intresserade av att jag delar med mig av innehållet i boken längs vägen?.

13 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.