böcker träning

>Tips från coachen, del 3

> Min självutnämnde coach som kommer till mig med små tips och tricks ibland tipsade för ett tag sedan om den här boken – Idrottarens återhämtningsbok.
Jag är värdelös på att fokusera på återhämtning trots att jag lägger ner enormt mycket tid på träning, en ekvation som inte alls går ihop. Bestämde mig att beställa boken och har nu haft den hemma i ett par veckor. Har dock haft lite svårt att börja läsa den, den är tjock och innehåller enormt mycket fakta och ett fackspråk som kräver tid och fokus. Lathet kallas det visst.
Igår tog dock min lathet slut och byttes till nyfikenhet, och jag bestämde mig för att sätta igång! Michael Svensson, lektor i idrottsmedicin vid Umeå Universitet och en av författarna till boken, höll nämligen en minst sagt intressant och inspirerande föreläsning på Super Saturday!
Under en knapp timme fick han mig att tänka till vad jag ibland gör mot min kropp, och det jag fick höra om vikten av rätt kost, vila och hur kroppen fungerar under och efter träning fick mig att vilja veta mycket mer!
Idag känns verkligen som en bra dag att börja lära sig mer om återhämtning. Det blir en tidig kväll i säng med boken efter en minst sagt ansträngande dag igår…

Vad säger ni – är ni intresserade av att jag delar med mig av innehållet i boken längs vägen?.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Miss Agda
  13 september, 2009 at 21:08

  >Tack Helena för dina fina ord! Det känns redan bättre. Och JA, jag är jätteintresserad av vad som sägs i boken!!!! Kram o godnatt

 • Reply
  wilanand
  13 september, 2009 at 21:22

  >Ja jag vill jättegärna veta mer om innehållet i boken! =)

 • Reply
  Petra
  14 september, 2009 at 06:31

  >Vill jättegärna att du berättar om boken allt eftersom. Kram

 • Reply
  sofie
  14 september, 2009 at 06:58

  >jaa, jättegärna!!

 • Reply
  Ellinor
  14 september, 2009 at 07:47

  >Ibland behöver man den där extra puschen från något för att ta tag i något man länge skjutit på. Hoppas att du finner boken minst lika intressant som föreläsningen. Självklart vore det roligt om du ville dela med dig lite av din nyvunna visdom.
  Kram

 • Reply
  Kotte
  14 september, 2009 at 10:02

  >Det skulle absolut uppskattas!

  Bra att du tar tag i den delen av träningen.
  Härligt att gå på sådana föreläsningar!

 • Reply
  Maria
  14 september, 2009 at 10:03

  >Absolut!
  Det är mycket roligare att läsa din blogg än ytterligare en bok med fackspråk (har bara sådana på min lista – flödesekonomi är dagens)
  Plocka ut godbitarna och servera dem på silverfat tack! 🙂

 • Reply
  Ingela
  14 september, 2009 at 10:07

  >Det var inte jag som såg dig på Fridhemsplan, det var nog den andra Ingela 🙂

  Önskar dig en fin dag!

  Kram

 • Reply
  Emliscious
  14 september, 2009 at 11:53

  >gärna =)
  fortsätt komma med tips och idéer! din blogg är en enorm inspiration för mig! =)

 • Reply
  Pain is just weakness leaving your body
  14 september, 2009 at 12:19

  >Jag har läst just den boken och vill gärna höra hur du tolkar den !!

 • Reply
  "oroshjärta"
  14 september, 2009 at 14:14

  >yes!

 • Reply
  Bumbi
  14 september, 2009 at 14:23

  >Återhämtning är viktigt!

  Dela gärna med Dig av boken och dess innehåll – vem vet, vi kanske är fler som vill läsa boken efteråt.. 🙂

 • Reply
  Irina
  14 september, 2009 at 14:30

  >Vi är självklart intresserade. 🙂 Jag är ännu sämre på återhämtning än på träning så det finns ett och annat att lära sig här.

  Ha en fantastisk måndag i solskenet!

 • Leave a Reply