funderingar,  motivation,  ord på vägen,  resor

>Ett 2010 utan löften

> Nyårslöften. Otaliga mer eller mindre genomtänkta löften kommer att avläggas idag, och många av dem kommer med mer eller mindre ångest att vara brutna redan innan veckan är slut.
Jag tänker inte ge någon några som helst löften när klockan slår 00.00 inatt, utan istället bara njuta av sällskapet av min bästa vän, en hel hög med andra sköna människor och skåla i iskallt bubbel. Njuta av ögonblicket.
Dock har jag, precis som de flesta andra, ett fokus på saker jag vill uppnå nästa år. Imorgon bitti vänder även jag blad och ser ner på ett kritvitt, oskrivet (well…har redan en hel del roliga planer i min kalender som jag ska berätta mer om…) papper som skall fyllas med en massa härligheter.

Men jag ser tillbaka ett år. För ett år sedan befann jag mig mitt ute i Amazonas med min bror och en liten grupp sköna individer. Vi missade tolvslaget p.g.a. fascinerande eldflugor och skalbaggar som lyste grönt för att skydda sig mot fiender.
En person fångade mig mer än de andra, en person som jag fortfarande har kontakt med och som fortfarande inspirerar mig, trots det långa avståndet mellan oss. Jag i Stockholm, han i British Columbia, Canada.
Han delade i våras (i samband med min uppsägning från jobbet) med sig av en del av sin vishet, och hans ord kommer att bli mitt fokus nästa år. Små, och för många säkert självklara, ord på vägen. Självklara men ack så svåra att fånga upp om man har för bråttom genom livet. Jag har ofta det – bråttom. År 2010 kommer jag dock att göra allt för att bromsa lite, stanna upp och bli ännu bättre på att ta vara på nuet. Inte tänka för mycket på och bli stressad över det som ligger framåt i tiden, och försöka bli mindre nostalgisk bakåt. Inte leva imorgon eller grubbla över igår.
Leva idag. Fånga stunden. Vila i det som är här och nu.
Ett gigantiskt mål, men fullt genomförbart med fokus och närvaro, något jag känner att jag har skämts bort med mer och mer under den sista tiden. Jag lovar inget, men ska göra mitt yttersta…och det brukar räcka mer än nog.
Jag är redo för 2010 – bring it on!
Foto privat. Nyårsafton 2008. Min kanadensiske vän hos en shaman i Cuyabeno Rainforest, Ecuador..

8 kommentarer

 • Janne

  >Inga löften här heller! Jag har provat förut och allt som oftast råkade jag bryta dem. Jag ska fortsätta ungefär som förut, fast lite bättre 🙂
  Gott nytt år på dig!

 • frida

  >Löften kan man ge närsomhelst. Under 12 slaget ska man bara njuta, andas, vara. Goda vänner med vackra ord som betyder mycket för en är guld värt. Gott nytt år. Och jag behöver inte ens skriva att du ska ha den bästa kvällen. Det kommer du lyckas med rikigt bra ändå :)!

 • CO

  >Gott Nytt År, Helena!!!
  Finns det någon som kan lyckas med att ta vara på nuet, så är det du!
  Önskar dig allt fint och underbart för det nya årtiondet.
  Kram!

 • Ellinor

  >Jag tror inte på nyårslöften men däremot på drömmar och ambitioner!
  Önskar dig stort lycka till på vägen mot dina nya mål!
  Kram

 • Sandra - en liten del av Mig.

  >Tänkvärt inlägg. Jag ser också framemot 2010 och jag hoppas för min del att det kommer att innebära en hel del förändringar som jag tror redan skulle ha behövts under 2009. Att våga chansa att göra det man vill och vara nöjd oavsett vad resultatet blir.
  Jag önskar dig ett underbart 2010.
  Kram Sandra

 • Ingela

  >Så fint skrivet! Jag tänker inte heller avlägga några nyårslöften, däremot finns det områden i mitt liv som jag fokusera på. Att ha bråttom genom livet har varit min grej också, men jag inser att även jag måste bromsa och stanna upp.

  Önskar dig ett fantastiskt gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.